2015'in Nexus 5'i hakkında tüm bilinenler!

Google'ın bu sene için hazırladığı yeni Nexus 5 (ve ikinci bir Nexus) hakkında ne biliyoruz?

Yeni Nexus 5 geliyor!

LG'nin ürettiği Nexus 5'in bu sene için yenileneceğine ve karşımıza yeni bir Nexus 5'in çıkacağına dair söylentiler sürüyor. Yeni Nexus 5'in teknik özellikleri ve fiyatı hakkında henüz pek bilgimiz yok. Peki yeni Nexus 5 hakkında şimdiye kadar neler öğrendik?

Google'ın yayınladığı bir videoda daha önce görmediğimiz bir Nexus'un çiziminin görünmesi, dedikodulara hız kazandırmıştı. İddialar, Google'ın elde daha kolay tutulabilen, 5,2 inç'lik bir Nexus 5 için LG'yle birlikte çalıştığı yönünde. Bunun yanında geliştiriciler için yayınlanan bir videoda arkasında parmak izi tarayıcısı bulunan, kırmızı bir Nexus 5 görünüyor. Orijinal Nexus 5'te parmak izi tarama işlevinin bulunmadığını biliyoruz. Tüm bunlar, yeni, parmak izi tarayıcılı Nexus 5'in Android M'yle birlikte piyasaya sürüleceği şeklinde yorumlanıyor.

5,7 inç ekranlı, Snapdragon 810'lu bir Nexus 5 (2015) mi?

Son zamanlarda ortaya çıkan bir bilgi, Google'ın yeni bir Nexus için Huawei'yle birlikte çalıştığını söylüyor. Analist Pan Jiutang'ın iddiasına göre yeni cihaz, büyük bir ekran ve Snapdragon 810 işlemciyle gelecek.

Bu ikinci Nexus'un ekran boyutunun 5,7 inç olacağı, 2.560 x 1.440 çözünürlük sunacağı ileri sürülüyor. Ekran ise iddiaya göre Huawei değil, Samsung tarafından üretilecek. Cihazın boyutuna bakarak bu telefonun Motorola'nın ürettiği Nexus 6'nın devamı olabileceği tahminini yürütmek mümkün. Huawei'nin üreteceği Nexus hakkındaki bilgiler, şimdilik bunlardan ibaret.

Okuyucu Yorumları