2016'nın ilk yarısının en popüler telefonu, S7 Edge!

Satış verileri, Samsung'un kavisli ekran konusundaki ısrarında ne kadar haklı olduğunu kanıtlıyor!

Galaxy S7 Edge'den büyük başarı!

Samsung, üst seviye telefonlarıyla Android'li telefon üreten rakiplerini geride bırakmayı yine başardı. Strategy Analytics'in Pazartesi yayınladığı bir rapora göre Samsung'un 2016 amiral gemilerinden Galaxy S7 Edge, yılın ilk yarısında en popüler Android'li telefon oldu.

Rapora göre Samsung, 2016'nın ilk yarısında tahminen 13,3 milyon S7 Edge sevk etti. Bu, yılın ilk altı ayında dünya çapında satılan tüm Android'li telefonların yüzde 2,3'üne denk geliyor. Samsung'un akıllı telefon satışlarında yaşadığı sert düşüşün Galaxy S7 serisiyle yükselişe geçmiş olması, firmayı sevindiren geliştirmelerden.

Rakiplere baktığımızda Apple'ın iPhone'unun 2015'in ilk yarısına kıyasla yüzde 16 düşüş yaşayarak 91,6 milyon sattığı görünüyor.

Galaxy S7 Edge'in başarısının arkasında kavisli ekranıyla tüketicilerin ilgisini çekmesi yatıyor. Telefonun kavisli kenarları, uygulamalar ve içerikler için alan açıyor ve Strategy Analytics'e göre kullanım kolaylığı sunuyor. Samsung'un başarısı birinci sıraya yerleşmekle sınırlı da değil. Daha uygun fiyatlı bir telefon olan Galaxy J2 tahmini 13 milyon birimlik sevkiyatla ikinci sırada bulunuyor. Galaxy S7 ise tahmini 11,8 milyon satış ve tüm Android'li telefonlar arasında yüzde 2'lik bir pazar payına sahip. Dördüncü ve beşinci sıralarda sırasıyla Samsung'un J5 ve J3 telefonları bulunuyor.

Strategy Analytics direktörü Samsung'un bu başarısına rağmen rehavete kapılmaması gerektiğini, Huawei P9, Oppo R9 ve vivo X7 gibi yükselen firmaların Samsung'u var güçleriyle kovaladığını hatırlatıyor.

Okuyucu Yorumları