2017'de kaosla sonuçlanmıştı; şimdi ikincisi duyuruldu: Fyre Festivali geri dönüyor

2017 yılında büyük vaatlerle pazarlanan ama binlerce kişiyi büyük bir fiyaskonun ortasında bırakan kötü şöhretli Fyre müzik festivali, bu fiyaskonun bir numaralı suçlusu tarafından tekrar düzenlenecek.

2017'de kaosla sonuçlanmıştı; şimdi ikincisi duyuruldu

Tam bir fiyaskoya dönüşen Fyre müzik festivalinin arkasındaki isim olan Billy McFarland, yakın gelecekte Fyre Festival 2’nin düzenleneceğini açıklayarak herkesi şaşkına çevirdi.

McFarland, 2017'de gerçekleşmesi gereken ama fiyasko ile sonuçlanan Fyre müzik festivalinin tekrar düzenleneceğini bir tweet ile duyurdu. McFarland, gönderdiği tweet'te “Fyre Festival II nihayet gerçekleşiyor” derken, tweet'ini okuyanlara neden davet edilmeleri gerektiğini sordu. Festival için bir zaman çizelgesi veya herhangi bir müzikal konuğun etkinlikle ilgilenip ilgilenmediği henüz belli değil.

Fyre Festivali fiyaskosu

Fyre Festivali, 28 - 30 Nisan ve 5 - 7 Mayıs 2017 tarihlerinde Bahamalar'da gerçekleşecek bir müzik festivaliydi. Kendall Jenner ve Emily Ratajkowski gibi önemli sosyal medya isimleri tarafından reklamı yapılan festival, McFarland ve rapçi Ja Rule tarafından planlandı. Blink 182'den Lil Yachty'ye 33 önemli ismin yer alacağı söylenen müzik festivalinin, ihtişamlı, partilerle ve özel konserlerle dolu bir hafta sonu olması bekleniyordu.

Fyre Festivali için alana gelenler, büyük bir şokla karşılaşmıştı.

Festivalin gerçekleşeceği hafta sonu geldiğinde ise ortalık karıştı. Konuklar festival alanına geldiklerinde, kendilerine vaat edilen lüks konaklamanın aksine yiyecek, barınma ve güvenlik eksikliği karşısında şaşkına döndüler ve adanın ücra kısmından kalkacak birçok uçuşun iptal edilmesi orada mahsur kalmalarına yol açtı. Ortaya çıkan karmaşanın ortasında ise Billy McFarland yer alıyordu. Daha sonra McFarland, hem bu olay nedeniyle, hem de elektronik dolandırıcılıkla suçlandı ve 20 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya.

Fyre Festivali fiyaskosu hakkındaki iki ayrı belgesel, Netflix'te ve Hulu'da yayınlandı.

Hazine avı düzenlemek için özür diledi

McFarland, PYRT olarak adlandırılan bir hazine avından önce Bahamalar'dan özür dilemek için geçtiğimiz yılın sonlarında gizlenmesine son vermişti. McFarland'ın söylediğine göre PYRT hazine avında, dünya çapında 99 şişe saklanacak ve her şişenin bulunabilmesi için kendi ipuçları ve hazinesi olacak.

Bahamalar Turizm Bakanı Chester Cooper, bu duyuruya yanıt olarak, ülkenin “McFarland ile ilişkili hiçbir olayı desteklemeyeceğini veya onaylamayacağını” ve “onun bir kaçak olarak kabul edildiğini” söyledi.