2017'nin iPhone'unda bu da olacak!

Apple, iPhone'un 10. yıldönümünde, yani önümüzdeki yıl gelecek iPhone'da, Galaxy Note 7'de de yer alan bu özelliğe sahip olabilir!

2017'nin iPhone'unda bu da olacak!

Apple, iPhone konseptinin doğuşunun 10. yıldönümünü kutlayacağı 2017'de piyasaya sürülecek yeni iPhone'da çarpıcı değişiklikler yapmaya hazırlanıyor. Konuyla ilgili dedikodular bu yeniliklerden birinin tıpkı Samsung'un yapmaya başladığı gibi, bir iris tarayıcısı olacağı yönünde.

Nokia Lumia 950 gibi telefonlar üzerinden aslında çok daha uzun bir zamandır kullanımda olan bir özellik olsa da iris taraması yine de Samsung Galaxy Note 7 için oldukça önemli bir yenilik. Bu özelliğin aynı zamanda Galaxy S8'e de gelme ihtimalini düşünürsek, iPhone 8'in de bir iris tarayıcısına sahip olmasıyla birlikte söz konusu özelliğin artık iyice yaygınlaşacağını söyleyebiliriz.

iPhone 8'in (ya da iPhone 7s) kullanıcılarının gözlerini tarayabileceğine dair bu dedikodu ilk olarak Çinli bir medya raporunda yer aldı ve Digitimes tarafından ortaya çıkarıldı. Söz konusu haberde ayrıca "market gözlemcilerine" göre Xintec adlı bir firmanın iris tanıma yongalarının kitle üretimine başladığı ve bunlardan bazılarının 2017 model iPhone'da kullanılacağı belirtiliyor.

Okuyucu Yorumları