2022'nin akıllı telefon trendleri şekilleniyor

Bu sıralar yeni telefon almaya niyetlenenler için 2022'nin olmazsa olmaz akıllı telefon standartlarını derledik

2022'nin akıllı telefon trendleri

2022'nin akıllı telefon trendleri şekilleniyor

Telefon üreticileri ve endüstrinin liderleri 2022'ye hakim olacak telefon teknolojilerini çoktan hayatımıza soktular ve biz o telefonları zaten kullanmaya başladık. Bu sıralar yeni telefon almaya niyetlenenler için işte 2022'nin olmazsa olmaz akıllı telefon standartları.

1. 5G

Bir iki sene önce 5G opsiyonel bir güzellikken artık telefonların vazgeçilmez özelliği haline geldi. Dünyanın her ülkesinde henüz 5G servisleri hayata geçmemiş olabilir ama 2022 ve sonrasında 5G'siz kalan toplumlar çok ağır dezavantajlar yaşayacaklar.

2. Büyük ekran

Küçük ekranlı telefon modası biteli çok oluyor ama yine de mümkün olan en büyük ekranlı telefonu edinmek giderek daha önemli hale geliyor çünkü artık her işlemimizi dijital dünya üzerinden yürütüyoruz. Alışverişlerimiz, devlet işlemlerimiz,sosyal iletişimimiz, tv/fim, dizi, sosyal medya içerikleri... Derken, büyük ekranlı telefonlar kullanıcının içerik tüketimine büyük konfor sağlıyor. Bu noktada büyük ekranlarıyla dikkat çeken yeni iPhone 13 ve iPhone 13 PRO modellerini de öneririz. Hepsiburada üzerinden bu telefonlara avantajlı olarak ulaşabilirsiniz.

3. NFC

Yeni olmamasına rağmen NFC teknolojisi, yani yakın alan iletişimini sağlayan kabosuz özellik, diğer bir deyişle, telefonunuzun diğer cihazlarla dokunma mesafesinden ama dokunmadan iletişim kurması, özellikle pandemi döneminde değer kazandı. Akılı cüzdanlarımıza yüklediğimiz kredi kartlarımız sayesinde, telefonlarımız her market kasasının önünde, dokunmadan ödeme cihazına dönüştü ve önümüzdeki dönemde bu teknoloji daha da kritik önem kazanacak.

4. Şarj, şarj, şarj

Artık şarjı gün içinde ve hata birkaç gün içinde tükenen cihazlar, düşük pil kapasiteli telefonlar, hayat kalitesini olumsuz etkiliyorlar ve daha yüksek pil kapasitesine sahip olduğu gibi, daha düşük enerji tüketimi sağlayarak daha uzun süre dayanan telefonlar önem kazanıyor. Elbette telefonun çok hızlı şekilde şarj olabilmesi de hayati önem taşıyor.

5. Bağlantı seçenekleri

Akıllı telefonumuz artık aynı zamanda evimizdeki pek çok akıllı ve hatta akılsız dijital cihaz için bir kumanda görevi de görüyor. Yeni yazılımlar, yeni sistemler tamamen bu mekanizma üzerine kurulu ve telefonlarımızın bu bağlantıları kolayca gerçekleştirebilecek arayüzleri, uygulamaları mümkünse fabrika çıkışı olarak sağlaması da büyün önem taşıyor.