24 yıl sonra ilk kez Türkiye'de yapılacak

Bilişim sistemleri konferansı 24 yılın ardından ilk kez Boğaziçi Üniversitesi'nde gerçekleşecek.

ECIS2016 Türkiye'de

AVRUPA BİLİŞİM SİSTEMLERİ KONFERANSI ECIS 2016

24 YIL SONRA İLK KEZ BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ'NDE

Bilişimin zirvesindeki akademisyen ve profesyonelleri buluşturacak olan 24. Avrupa Bilişim Sistemleri Konferansı (24.European Conference on Information Systems) ECIS 2016 12-15 Haziran 2016 tarihleri arasında İstanbul'da, Boğaziçi Üniversitesi'nde gerçekleştiriliyor. Konferansın son günü 15 Haziran'da Türkiye'den 15 lider şirketin üst düzey yöneticilerinin yer alacağı ECIS 2016 CIO Sempozyumu, (ECIS 2016 – CIO Symposium) gerçekleştirilecek.

100 ülkeden dört binden fazla araştırmacının üyesi olduğu Association of Information Systems, AIS tarafından dünya çapında tanınan az sayıda konferanstan biri olan, Avrupa'nın en prestijli Bilişim Sistemleri konferansları arasında yer alan ECIS çatısı altındaki dev buluşma, 24 yıldır ilk defa Türkiye'de, Boğaziçi Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek.

Bilişim sistemlerinin insanları, kurumları, ülkeleri, nesneleri bağlayan niteliğiyle ana teması "Küresel Geçit Olarak Bilişim Sistemleri" (Information Systems as a Global Gateway) olarak belirlenen ECIS 2016 Konferansı'nda 40'dan fazla ülkeden 300 akademik çalışma sunulacak. 500 katılımcıyı ağırlayacak konferansta akademisyen ve profesyoneller bilişimin geleceğine yön verecek konuları tartışmaya açacak.

Türkiye'den yönetim bilişim sistemleri akademisyenlerinin önemli bir başarısı olarak kabul edilen ECIS organizasyonun Istanbul'a gelmesi Türkiye'nin ECIS'te Avrupa Birliğine girmesi olarak yorumlanıyor. ECIS Istanbul'un AIS'te Türkiye başlığının (chapter) açıldığı 2016 yılında gerçekleştiriliyor olmasının da uluslararası bilişim akademisyenlerinin Türkiye'ye olan ilgisini katlaması bekleniyor. Konferansın eş başkanlıklarını Prof. İzak Benbasat (University of British Columbia, Sauder School of Business, Vancouver, Kanada), Prof. Niels Bjørn-Andersen (Copenhagen Business School, Department of IT Management, Danimarka) ve Prof. Aslı Sencer (Boğaziçi University, Department of Management Information Systems, İstanbul) üstleniyorlar.

Avrupa Bilişim Sistemleri Konferansı -ECIS 2016 hakkında bilgi ve kayıt için: www.ecis2016.eu

ECIS-2016 CIO Sempozyumuhakkında bilgi ve kayıt için: www.ecis2016.eu/cio

Okuyucu Yorumları