3 CHIP okurundan 3 inceleme

3 CHIP Online okurundan 3 donanım incelemesi: İşte kullanıcı gözüyle Officejet 8500 Wireless...

CHIP okurları inceledi!

Bu sefer test editörlerimiz sizlersiniz. 3 CHIP okuru kendilerine gönderilen HP Officejet Pro 8500 Wireless yazıcıları tarafsız bir gözle incelediler ve deneyimlerini sizlerle paylaşıyorlar.

CHIP ve CHIP Online olarak uygulamaya soktuğumuz ve CHIP okuyucuları tarafından ilgi ile izlenen tarafsız okur incelemeleri hizmetimizde yazıcı denince akla ilk gelen firmalardan HP ile karşınızdayız. Kobi sektöründen farklı ihtiyaçları olan farklı firmalarda çalışan üç CHIP okurunu seçtik ve onlara birer HP Officejet Pro 8500 Wireless yazıcı gönderdik.

Ürünleri kullanmalarını ve deneyimlerini bizlerle, daha doğrusu siz CHIP okurları ile paylaşmalarını istedik. İşte karşınızda üç farklı gözden aynı ürünün üç farklı incelemesi. Ürünleri artılarıyla eksileriyle oldukça detaylı olarak inceleyen okurlarımıza teşekkür ediyor ve sizleri onların hazırladığı ürün incelemeleri ile baş başa bırakıyoruz.

Bir Hukuk Bürosunun gözüyle

Bir Hukuk Bürosunun gözüyle
İnceleyen CHIP Okurları: 5 çalışanı olan bir Hukuk bürosundan Lale Yasemin Uzun (Avukat) ve Seçil Bora (Asistan).

Paketleme ve tasarım
Ürünün tasarımına uygun bir ambalajı bulunmaktadır. Ürünün paketinden çıkartılmasında herhangi bir sorun ile karşılaşılmamaktadır. İlk önce ürün açısından ambalajı hoş gözüküyordu, ürünün paketinden çıkartılması esnasında herhangi bir problem ile karşılaşılmamış olup, ürün tasarımının ambalajı ile aynı renk tonlarında ve uyum içerisinde olduğu gözlemlenmiştir. Ürünün görsel olarak modern çizgileri ve kalitesi dikkatimizi çekti Ürün büyüklük olarak ve kullanım özellikleri açısından çok güzel bir tasarıma sahip. Görsel olarak, ekran üzerinden rahatlıkla kullanılabileceği düşüncesini oluşturdu.

Kurulum
Ürün kurulumunda herhangi bir problem yaşamadık, basit ve anlaşılabilir bir kurulumu oldu, yazıcı üzerindeki tuşlar rahatlıkla bizi yönlendirdi. Yaklaşık olarak 15-20 dk içerisinde ana bilgisayara kurulumu sağladık. Ofisimizde kablosuz ADSL modem üzerinden diğer bilgisayarlarında kullanması işlemi pratik bir şekilde sağlandı.

Kullanım
Kullanım aşamasında Herhangi bir problemle karşılaşmadan ürünü kullanmaya başladık. Test ederken de hızlı basım yapmasına, baskı renklerine dikkat ettik. Ayrıca mümkün olan tüm özelliklerini kullandığımızı söyleyebilirim. Kullanım aşamasında herhangi bir problem çıkartmaması bizi çok memnun etti. Ayrıca ürünün performansından da çok memnun kaldık. Kullanım tanıtım yazıları yazıcıyı rahatlıkla kullanmamıza yardımcı oldu. Ofisimizde zaten renkli bir yazıcımız bulunmaktaydı, ancak bu yeni ürünün kullandığımız yazıcıya ve benim şahsen kullandığım diğer yazıcılara kıyasla renkli baskı kalitesi oldukça iyi. Ofisteki eski yazıcı lazer olmasına rağmen bundan sonra bu ürünü kullanacağız. Ürünü tüm arkadaşlarımızın kolayca paylaşabilmesi de bir başka artısı oldu.

Performans
Ürünün performansı açısından memnun kalmış bulunmaktayız, ilk baskı esnasında yavaş olduğu görülmekte olsa da baskıyı gayet hızlı çıkartmaktadır. Ambalajı ve içerisindeki kurulum tanıtım yazıları yazıcıyı rahatlıkla 15, 20 dakikada kurmamıza yardımcı oldu. Ofisimizde renkli bir yazıcımız bulunmaktadır. Bence pek çok yazıcıya göre renkli baskı kalitesi oldukça güzel, renkler taranan ya da çıkış alınan renklerle nerdeyse aynısı denebilecek kadar iyi.

Yorumlar
Ürün kalitesi ve baskı kalitesi olarak çok iyi. Hem performans hem de fiyat bakımından alınabilecek bir yazıcı. Fotoğraf kalitesine yakın renkli baskı alabiliyor. Fotoğraf için ayrı bir tepsisi olmasa da fotoğraflarınızı da bu yazıcı ile basabilirsiniz. Kurumu basit ve anlaşılır. Yazıcı, tarayıcı ve aynı zamanda faks olarak kullanılabiliyor. HP servis olarak da gayet başarılı olduğunu düşünüyorum. Ucuz, kaliteli ve fonksiyonlu bir yazıcı almak istiyorsanız ve yazıcınızı değiştirmeye karar verirseniz kesinlikle tavsiye edeceğimiz bir ürün.

Bir GSM Shop sahibinin gözüyle

Bir GSM Shop sahibinin gözüyle
İnceleyen CHIP Okuru: Sercan Canruh. 28 Yaşında, 3 çalışanı olan bir GSM Shop sahibi ve çalışanı.

Paketleme ve tasarım
Ürün kırılmalara karşı yeteri kadar güvenli bir şekilde paketlenmiş. Paketten çıkarılması da basitleştirilmiş, zorlanmadan çıkartılıp kaldırılabilecek biçimdeydi. Ürün ne kadar profesyonel olduğunu büyüklüğünden ve şeklinden kendini gösteriyordu. Dıştan baktığımızda oldukça gösterişli, kullanım olarak da herkesin anlayacağı bir tasarıma sahip.

Kurulum
Ürün kurulumu sıradan kullanıcı için bile oldukça kolay. Kurulum sırasında kutu içerisinden çıkan CD'yi kullandık ve ürünü adım adım hiç zorlanmadan bilgisayara yüklemiş olduk. Herhangi bir sorun çıkmadığı için kurulumdan hemen sonra kullanıma hazır bir hale geldi. Ürün kablolu ve kablosuz bağlantıyı desteklediği için hem Wireless bağlantı ile hem de USB bağlantı ile kurulumu yaptık. İnternet olmadığı zamanlar USB den tanıması için 2 bağlantı kullanmak daha güvenilir.

Kullanım
Ürünün kullanım detayları oldukça basit. Her şeyi ekrandaki takip sırasına göre yaptıktan sonra kullanıcıya herhangi bir problem yaşatmıyor. İlk baskının çıkma hızı ve tarama hızı bizim için en önemli konuydu. Kullanırken bu aşamada çok başarılı olduğunu görünce çok mutlu olduk. Bütün özelliklerini kullanmasam da kullanılan özellikler göze hitap edecek şekilde beklentilerin üstündeydi. Daha önce de HP kullandığımdan herhangi bir zorluk yaşamadım.

Performans
Daha önce de belirtmiş olduğum gibi sık sık kullandığım özelliklerde beklentilerimden daha fazla bir performans verdi. Bu yüzden de ofis olarak bizi çok memnun eden bir yazıcı olarak değerlendirdik. Ofisimizde daha önce kullandığımız yazıcıda taramada performans problemleri yaşıyorduk. Ve elbette bazı özellikleri de bulunmuyordu. Bu yazıcı için "HP Officejet Pro 8500 Wireless modelinde yok yok" diyebilirim. Yazıcı, fotokopi, faks, tarama, her kolaylığı bana ve ofisimizdeki diğer arkadaşlara tek merkezden sağlamış oldu. Ofisteki diğer gereçleri kaldırdık ve bu ürünü tek merkezden kullanmaya başladık. Hem oldukça pratik hem de alet kalabalığını giderdi. Bu da bizi mutlu ediyor. Eski ürünlere hiç gerek kalmadı.

Yorumlar
HP Officejet Pro 8500 Wireless'la tanıştıktan sonra tasarım ve çalışma olarak yazıcı kültürünün ne kadar gelişmiş olduğunu gördük. İşlevsel olarak da birden fazla görev yapması büyük bir artı. Küçük bir ofiste kullanılabilecek ve ofisi çok rahatlatabilecek bir cihaz. Kablosuz ağa bağlanabilmesi sayesinde ofisteki kablolama sıkıntısını da yok etmiş oluyor.

Özellikle küçük bir ofisiniz varsa ve birçok cihazı bir arada kullanıyorsanız bu kalabalığı azaltmak için HP Officejet Pro 8500 Wireless modelini mutlaka bir incelemenizi tavsiye ediyoruz. Şahsen ben HP'nin diğer model yazıcılarını da kullandım ama HP Officejet Pro 8500 Wireless Yazıcı farkını direk belli ediyor. Ekranından tarama hızına, fotokopiden faks hızına kadar çok başarılı...

Bir muhasebeci gözüyle

Bir muhasebeci gözüyle
İnceleyen CHIP Okuru: Hasan Başkiracı. 30 Yaşında, 4 çalışanı olan bir muhasebe bürosunda büro sorumlusu olarak çalışıyor

Paketleme ve tasarım
Ürününün paketlenmesi ürünü koruyacak, taşıma sırasında meydana gelebilecek kaza ve kırılmalara karşı bir hasar oluşmasıni engelleyecek sekilde içeriden köpüklerle dışarıdan mukavva bir kutu ile koruma altına alınmış, oldukça iyi bir şekilde paketlenmiş. Ürünün paketten çıkarılması oldukça basit, bana teslim edildiğinde onu bir an önce kurup kullanma hissi oluşturdu bende. Paketi açtığımda yazıcının tasarımının oldukça iyi olduğunu ve estetik bir görünüme sahip olduğunu gördüm. Yazıcın tasarım itibariyle bende bıraktığı etki, sanki bu yazıcıyla her şeyi yapabilirim şeklinde oldu. Elbette, bunu incelemeden önce söylüyorum. Tasarım itibariyle görsellik itibariyle oldukça ilgi çekici. Yalnız boyut olarak biraz büyük tabi bu kullanacağınız alanla da ilgili olabilir eğer alanınız küçükse bu biraz sorun teşkil edebilir. Kurulum
Ürünün Kullanımı oldukça basit yani tabiri caizse çocuk oyuncağı diyebilirim. Biraz bilgisayar bilgisi olan herkes yapabilir. Ürünün kurulumu sırasında hiçbir sorunla karşılaşmadım. Ürünün parçalarını taktıktan sonra ( kartuş kağıt kapakları vs.) ilk kurulum olduğu için kendi fabrika ayarlarını yapması yaklaşık 4-5 dk sürüyor. Bilgisayara da kurulumu bilgisayarınızın hızına bağlı olarak 10-15 dk sürüyor yani yazıcı bazı kişiye özel tanımlamalarıyla birlikte 15-20 dk arasında kullanıma hazır hale geliyor..

Performans
Ürünü özellikle ilk defa kullanırken acaba neyle karşılaşacağımı düşündüm, yani "bende ne gibi bir etki bırakabilirki sonuçta yazıcı" diye düşünüyordum ama öyle olmadığını ilk denememde anladım. Benim için yazıcıda en önemli olan baskı hızı ve kalitesidir. Bunun yanında tarama hızı da benim için önemli. Bunları denedim ve oldukça iyi sonuçlar aldım. Hemen hemen bütün özellikleri kullanmaya çalıştım,. Özellikle taradığınız belgeleri flash bellek, hafıza kartı, bilgisayar veya ağ klasörüne kaydetmesi çok hoşuma gitti. Ayrıca faks icin ağ klasörü veya e posta tanımlayarak gelen faksın ilgili yere düşmesini sağlayabiliyorsunuz. Bu da gereksiz faksları yazdırmama imkânı sunuyor. Ürününün kurulumu o kadar basit ki herhangi bir sorun yaşamıyorsunuz. IP numarasını tanıtarak gerekli bilgileri ve desteği oradan alabiliyorsunuz.

Yorumlar ve sonuç
Ürünün performansından oldukça memnun kaldım. Daha önce belirttiğim gibi baskı hızı ve kalitesi çok iyi. Böyle üstün özellikleri olan bir yazıcıyı elbette ki eski yazıcımla değiştiririm. Ürün ilk geldiğinde "acaba" dedim, "diğerlerinden ne gibi farkları var, artıları ve eksileri nelerdir" diye düşündüm. Daha sonra ürünü kutusundan çıkarıp kurulum işlemini yaptığımda bu ürünün iyi bir ürün olabileceği sinyalini kurulum sırasında yaşamış olduğum kolaylıklar verdi aslında bana, çünkü yaklaşık 15-20 dk sürmesi ilk fabrika ayarlarını da yapması da dâhil iyi bir başlangıçtı. Ürünün kurulumu ve kullanıma hazır hale gelmesi kısa bir zaman sayılabilecek bir sürede olması ürünü cazip hale getiren önemli bir faktör bence Ürünün baskı kalitesi ve hızı oldukça iyi, diğer yazıcılardan bariz farkı var. Aynı şekilde tarama hızı ve kalitesi de iyi, özellikle taranan belgeleri flash disk, hafıza kart, bilgisayar ve ağ gibi farklı yerlere kaydetmesi ürünün ilgi çekici yanlarından biri diye düşünüyorum. Birde fotokopi çekerken ayarlar yapabiliyorsun koyu - açık gibi, kalitesi iyi - en iyi gibi ayarlıyorsun, bu da artı özelliklerinden biri yazıcının. Ekranın dokunmatik olması kullanımı basitleştiriyor, ayrıca menünün Türkçe olması kolay kullanım sağlıyor. Gerek tasarım gerekse kullanım olarak güzel bir yazıcı. Ürünün fiyatı bu özelliklere göre oldukça uygun gibi görünüyor...

Okuyucu Yorumları