3 milyon dolarlık alan adının yeni sahibi Elon Musk oldu

AI.com'a girdiğinizde artık Elon Musk tarafından kurulan yapay zeka araştırma şirketi olan X.ai'ye yönlendiriliyor. Günümüzde yapay zekanın üzerindeki ilgi göz önüne alındığında, bu alan adının değerinin 3 milyon doların üzerinde olduğu tahmin ediliyor.

3 milyon dolarlık alan adının yeni sahibi Elon Musk oldu

AI.com alan adının yapay zeka alanındaki değeri tartışılmaz. Ve bu alan adının artık çok tanıdık bir yeni sahibi var: Elon Musk...

Uzmanlar, daha önce OpenAI'ye yönlendirilen alan adının, yapay zeka etrafındaki mevcut ilgi göz önüne alındığında 3 milyon doların üzerinde bir değere sahip olduğunu tahmin ediyor. AI.com artık Elon Musk tarafından kurulan yeni bir yapay zeka araştırma şirketi olan X.ai'ye yönlendiriliyor. Alan adının OpenAI'den X.ai'ye aktarılmasının nedeni belirsiz. Şirket AI.com markasını uzun vadede kullanmamaya karar vermiş ya da özel bir anlaşmayla kar amaçlı Elon Musk'a satmış olabilir.

Bu son transfer, 20 yılı aşkın bir süredir teknoloji şirketleri arasında el değiştiren AI.com alan adı ile ilgili efsaneyi devam ettiriyor. İddialara göre Google, 1990'lardaki AI patlaması döneminde alan adının ilk sahibiydi.

İki harfli .com alan adları, özellikle "AI" gibi bilinen bir terim oluşturuyorsa, nadir görülen varlıklardır. X.ai muhtemelen AI.com'a sahip olmayı markasını oluşturmaya yönelik bir yatırım olarak görüyor.

AI.com dijital bir ganimet gibi görünse de sahibi hala alan adının arkasında bir içerik oluşturma sorunuyla karşı karşıya. X.ai'nin de AI.com'un markalaşma potansiyelinden tam anlamıyla faydalanabilmesi için yapay zeka alanında anlamlı bir ilerleme göstermesi gerekiyor.

Temmuz ayında Elon Musk, yapay zeka şirketinin "evrenin gerçek doğasını anlayacağını" söyledi. xAI henüz başlangıç aşamasında, ancak Musk şimdiden bazı önemli işe alımlar gerçekleştirdi. Şirketin icra kurulu başkanı, OpenAI'de eski bir araştırma direktörü olan Ilya Sutskever. Diğer önemli işe alımlar arasında Google'ın DeepMind projesinde çalışmış olan Igor Babuschkin ve Manuel Kroiss yer alıyor.