3GB Nvidia GTX 1660 Ti Hayali Suya Düştü

Nvidia'nın 3GB hafızalı uygun ekran kartı hayali herkesi heyecanlandırmış olsa da bu hayal suya düşmüş olabilir!

GTX 1660 Ti hayali suya düştü!

Son günlerde birden fazla Nvidia GeForce GTX 1660 Ti modelinin sızdırıldığına şahit olduk. Bunlar arasında 3GB hafızalı modeller, oldukça ilgi çekiciydi. Ancak ne yazık ki bu konfigürasyon, hayali olarak kalabilir.

Asus, görünüşe bakılırsa Eurasian Economic Community (Avrasya Ekonomik Topluluğu) ile 3GB video hafızasına sahip dokuz ayrı GeForce GTX 1660 Ti modelinin kaydını gerçekleştirdi. Bu iddia oldukça tuhaf karşılandı zira Ti modelleri, Nvidia'nın mevcut donanımdan en yüksek performansı almak adına konfigüre ettiği kartları ifade ediyor. Nviida'nın stratejisine etik açıdan çok yanlış bir konumda yer alacak bir hareketle Asus'un standart bir GTX 1660 Ti kartının video hafızasının yarısına sahip olacak bir modelin dağıtım haklarını alması oldukça ilgi çekici bir durum. Tüm bu yeni Asus kartlarının aynı zamanda 6GB VRAM kapasitesine sahip olduğu görülüyor.

Bu söylentiyi tetikleyen esas unsurun zamanında EEC tarafından Nvidia GeForce RTX 2060 kartının 6GB, 4GB ve 3GB kapasitede GDDR 6 veya GDDR 5 teknolojisine sahip bir VRAM bulunduran altı ayrı varyanta sahip olarak kayıt edilmiş olması. Ancak kart resmi olarak ortaya çıktığında sadece bir SKU'ya sahipti. Sözü edilen diğer modellerin henüz piyasaya çıkmamış olduğunu hatırlatalım.

Bu durumda akla en yatkın açıklama Asus'un GeForce GTX 1660 Ti grafik kartının ortaya çıkabilecek tüm varyantlarına hazır olmak istemesi. Bu sayede firma, sözü edilen tüm konfigürasyonların dağıtımına hazır olabilecek. Firmanın gerçekten 3GB hafızalı varyantları üretme niyetinde olması ise uzak bir ihtimal olarak görülüyor.

Okuyucu Yorumları