4 iPhone 16 modelinin maketlerini yan yana gösteren yeni fotoğraflar internete sızdı

iPhone 16 ve iPhone 16 Pro modellerinin nasıl bir tasarıma sahip olacakları, internete sızdırılan yeni maket görüntüleri ile birlikte bir kez daha ortaya çıktı. Bu sızıntının en iyi yanı, her 4 modeli yan yana gösteriyor olması.

4 iPhone 16 modelinin maketlerini yan yana gösteren yeni fotoğraflar internete sızdı

Son birkaç aydır iPhone 16’nın tasarım detayları hakkında çok sayıda sızıntı ortaya çıktı. Hatta geçtiğimiz günlerde, bazı maket görüntüleri bile sızdırılmıştı. Ve şimdi, farklı bir kaynaktan da bazı maket görüntüleri internete düştü.

Bu kez karşımızda metal maketler duruyor. Yeni sızıntı, görünüşe göre önceki söylentilerden duyduğumuz her şeyi doğruluyor. Ancak bu sızıntının en iyi yanı, iPhone 16 ile iPhone 16 Pro’yu yan yana göstermesi olabilir. Bu karşılaştırma, sızıntılarda daha büyük bir ekrana sahip olduğu iddia edilmesine rağmen Pro modelin temel modelden çok daha büyük olmayacağını gösteriyor.

Bu yıl iPhone 16 Pro ekranının 6,3 inç'e, 16 Pro Max ekranınınsa 6,9 inç'e ulaşması bekleniyor. Her iki ekran da Pro olmayan birimlerden 0,2 inç daha büyük olacak.

Apple’ın daha küçük olan iPhone 16 Pro’ya tetraprism kamera yerleştirmek istediği ve zum lensinin içeride daha fazla yer kaplayacağı bildiriliyor. iPhone 16 Pro’nun bir önceki modelden biraz daha büyük olması gerekiyor. iPhone 16 Pro Max’in de aynı boyut artışını alması gerekeceği için, Pro ve Pro Max arasındaki boyut farkları öncekilerle tutarlı kalacak.

Sonny Dickson’ın paylaştığı fotoğraflarda da görüldüğü üzere, iPhone 16 ile 16 Pro arasındaki boyut farkı neredeyse fark edilemeyecek kadar az gözüküyor. Aynı durum iPhone 16 Plus ve 16 Pro Max için de geçerli olacak.

Ancak dört iPhone 16 versiyonunun kalınlıkları net bir şekilde belirgin değil. Elbette, Eylül ayına kadar boyut bilgileriyle birlikte daha çok fazla sahte birimin sızdırıldığını göreceğimiz tahmin edilebilir.

iPhone 16 maket birimleri, iPhone 16 serisine gelen diğer önemli tasarım değişikliklerine de dikkat çekiyor. Öncelikle, geçtiğimiz yıl sadece iPhone 15 Pro modeline özel olarak sunulan Eylem düğmesi bu yıl tüm modellerde bulunacak. Ayrıca dört iPhone 16 telefonun tamamında Güç düğmesiyle aynı tarafta bir Çekim düğmesi de yer alacak.