4 yıldır beklenen telefon nihayet hazır!

Dört yılı aşkın bir zamandır çıkmasını beklediğimiz, ama bir türlü ortaya çıkmayan telefon; nihayet karşımızda...

4 yıldır beklenen telefon nihayet hazır!

Bir Lenovo yöneticisi Kasım 2011'de yaptığı bir açıklamada firmanın 2012'nin ikinci yarısında sunulacak bir Windows Phone üzerinde çalıştığını doğrulamıştı. Fakat söz konusu telefon günyüzüne çıkmadı ve bu konuda Şubat 2014'e kadar başka bir resmi açıklama da yapılmadı. Microsoft, iki yıl önce yaptığı duyuruda Lenovo'nun Windows Phone cihazları üretmek için anlaşma imzalayan dokuz yeni partnerden biri olduğunu açıkladı.

Bundan birkaç ay sonra ise yine bir Lenovo yetkilisi firmanın ilk Windows telefonunun 2014'te geleceğini duyursa da, bu da olmadı. Cihazın 2015'te çıkacağına dair planlar da gerçekleşmedi. Nihayet 2015'in ortalarına doğru yeni bir açıklama yapan Lenovo, Microsoft'un platformlararası yazılım çabalarının Windows telefonlara olan ilgilerini azalttığını duyurdu.

Fakat bu inişli çıkışlı hikayede tam dört buçuk yılın ardından nihayet mutlu sona ulaşılmış gibi görünüyor. 'SoftBank 503LV' adı verilen yeni Lenovo modeli, ABD'li operatör Sprint'in çatı firması SoftBank tarafından sunulan ilk Windows 10 Mobile cihazı ve ilk Lenovo modeli olma özelliği taşıyor. Her iki tarafında da cam materyalden yararlanılan cihazın özellikle çalışanlara yönelik bir "lüks duygusu" sunmayı hedeflediği belirtiliyor.

5 inç boyutlu TFT LCD özellikli 1280x720 piksel çözünürlüğe sahip ekranla gelen cihazda sekiz çekirdekli 1.5 GHz hıza sahip Qualcomm Snapdragon 617 sistem üzeri yonga bulunuyor. 3 GB RAM desteğine sahip olan cihazın 32 GB dahili depolama alanı ve 128 GB microSD kart desteği var. 8 MP arka ve 5 MP ön kameraya sahip olan cihazın batarya değeri ise 2250 mAh.

Cihazın fiyatına dair henüz bir açıklama yok, fakat Ekim'de satışa çıkması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları