5G İnternet Hakkında 2025 Yılı İddiası!

MWC 2019'da çok konuşulan 5G için 2025 yılına özel önemli bir iddia geldi.

5G için iddialı rakam!

Mobil Dünya Kongresi'nde en çok konuşulan konu kuşkusuz 5G ağlar hakkındaydı. Cihaz tarafında gördüğümüz pek çok ürün 5G desteğiyle dikkat çekerken, bu yeni nesil mobil internet standardının kısa bir süre içinde dünya çapında tüm kullanıcılar tarafından kullanılabilir olması bekleniyor. Elbette bunun için bir süre gerekli.

Bu yılki etkinliğin ana teması olan 5G hakkında gerekli pek çok bilgiyi daha önce sizlerle paylaşmıştık. 5G nedir, neler getirecek ve Türkiye'de ne zaman kullanıma sunulacak, bunları konuşmuştuk. 5G'ye ilişkin yeni gelen bilgi ise, oldukça iddialı.

5G'nin aktif olarak kullanılmaya başlanmasıyla beraber, 5G bağlantı oranının Avrupa ve Çin'de yüzde 30, ABD'de ise yüzde 50'ye yakın olacağına inanılıyor. 2025 yılına kadar 700 milyon yeni mobil aboneliğin daha ekleneceği var sayıldığında, aynı dönemde tam 1,4 milyar insan 5G mobil iletişimi kullanıyor olacak.

Bunun neticesinde ise şöyle bir tablo ortaya çıkıyor: 2025 yılına kadar her 7 bağlantıdan biri 5G olacak. Elbette bunun ülkemizdeki karşılığı ne durumda olacak, merak konusu.

Okuyucu Yorumları