7 inç'lik Ezcool Smart Touch'ı inceledik!

Ezcool'un yenileyip Türkiye'de satışa sunduğu 7 inç'lik tabletini sizler için test ettik!

260TL'lik tableti inceledik!

Ezcool'un yeni 7'inçlik tabletinin yeni sürümü Smart Touch, ilk bakışta fiyatıyla dikkatinizi çekiyor. Yaklaşık 260 TL'ye satışa sunulan tablet, Android 4.0, kapasitif ekran, microSD ile genişletilebilen 8GB dahili hafıza gibi özelliklere sahip.

Ice Cream Sandwich ile gelen tabletin Android'li cihazlardan geri kalır bir yanı yok. Google Play ile yüzbinlerce uygulamaya erişmeniz, oyun oynamanız, internette dolaşmanız veya film izlemeniz mümkün.

Testimizde performans olarak Smart Touch'tan memnun kaldığımızı söyleyebiliriz. Ekran arası geçişlerde, videolarda ve oyunlarda kayda değer herhangi bir takılma veya yavaşlama yaşamadık. Cihaz tek çekirdekli bir işlemciye sahip olsa da, günlük işleriniz için yeterli bir performans sunuyor.

Web'de gezinirken uç nokta bir tabletteki akıcılığı ve yükleme hızını Smart Touch'ta göremiyorsunuz, ancak bunun önemli bir dezavantaj olup olmadığı size bağlı.

Cihazın 7 inç'lik kapasitif ekranı 480x800 çözünürlük ve aynı anda 5 dokunmayı algılama özelliklerine sahip. Tabletin ekran çözünürlüğünün yüksek olduğunu söylemek güç. Ancak videolarda bunu çok fazla hissetmeyeceksiniz. Ekranın bakış açısının da harika olduğunu söyleyemeyiz, ancak tepki ve hassasiyet konusunda herhangi bir sorun yaşamadık.

Peki Smart Touch'ta başka ne var?

Peki Smart Touch'ta başka ne var?

Cihazın diğer tabletlerde sıkça rastlanmayan bazı hoş özellikleri bulunuyor. Örneğin Smart Touch'ın kutusundan çıkan USB aparatı sayesinde tabletinize bir USB bellek bağlayabiliyor ve onun içerisindeki dosyalara rahatlıkla erişebiliyorsunuz. Bu sayede bir örneğin filmi microSD'ye aktarmak zorunda kalmadan direkt olarak USB belleğinizden seyredebilirsiniz.

Smart Touch'ın ön yüzünde videolu görüşme yapmanızı sağlayan 0.3MP'lik bir kamera bulunuyor. Arka yüzde ise herhangi bir kamera yok, sadece hoparlör çıkışı var. Cihazda microSD, USB ve kulaklık girişleri de bulunuyor. Cihazın kutusuna kulaklıkların dahil olduğunu söyleyelim.

Ezcool, genel olarak Android 4.0'ın arayüzünü çok fazla değiştirmemiş. Kilit ekranından son kullandığınız uygulamalara erişmeniz mümkün. Android 4.0'ın sanal ekran düğmelerini kullanan tablet, bunların dışında 3 tane düğmeyi (Geri, Giriş ve Menü) de ekranın sağına (veya altına) eklemeyi tercih etmiş.

Harici 3G desteği, 2800mAh'lik pil, 1GB RAM, Türkçe kullanma kılavuzu, kutuya dahil tablet kılıfı, siyah ve beyaz renk seçenekleri, cihazın diğer özellikleri arasında. Testimizde cihazın GPS özelliklerini göremediğimizden dolayı tabletin GPS birimine sahip olmadığı kanısına vardık.

Hız testi, CHIP Online yorumu, teknik özellikler

Hız testi, CHIP Online yorumu, teknik özellikler
Quadrant hız testi. Tamamı için resme tıklayın.

Diğer Android'li cihazlarla performans karşılaştırması yapabilmeniz açısından Smart Touch'da gerçekleştirdiğimiz Quadrant hız testi sonuçlarını da sizlerle paylaşıyoruz.

CHIP Online yorumu

Ezcool Smart Touch, 260 TL'lik satış fiyatı için iyi bir performans ve zengin özellikler sunuyor. Onu son model bir Galaxy Tab veya iPad ile karşılaştırmadığınız sürece fazlasıyla memnun kalabilir, internette dolaşmanın, e-postalarınızı okumanın, oyun oynamanın ve film seyretmenin keyfine varabilirsiniz.

Teknik özellikleri

İşlemci: ALLWINNER A10 Yüksek Performanslı Cortex A8 İşlemci
Hafıza: 1GB DDR3
Depolama: Dahili 8GB - Harici hafıza kartı ile 32GB'a kadar yükseltilebilir
Kablosuz Ağ: IEEE802.11b/g/n Kablosuz İnternet
Usb: USB2.0 - OTG High Speed Arabirim
Video Çıkışı: HDMI 1.3 Yüksek tanımlı video çıkışı. HD 1080p. Tüm popüler video formatlarını destekler
Ses: Dahili Hoparlör - 3.5mm Kulaklık girişi - High Q Akustik ses - Dahili Mikrofon
Ekran: 7 inch (5 Noktadan Dokunmatik Kapasitif Süper İnce Panel - Multi-Touch)
Çözünürlük: WVGA 800*480
I/O Port: 1 x Mini Usb, 1 x HDMI Port, 1 x DC-IN Girişi, 1 x Kulaklık Girişi, 1 x Mikro SD Kart Girişi
Renk: 16.000.000 Renk
3G Desteği: Harici 3G Desteği
İşletim Sistemi: Android 4.0
Ölçüler: (Uzunluk × Genişlik × İncelik ) 193×114×10,4mm
Renk: Siyah-Beyaz
Ağırlık: 320gr
Kamera: 0.3 Mp Dahili (Görüntülü görüşme desteği )
Aksesuarlar: Şarj Adaptörü - Kullanım Kılavuzu - Garanti Belgesi

Okuyucu Yorumları