7,1 ve 6,9'luk iki deprem interneti kesti!

Dün Tayvan'da meydana gelen iki depremin ardından Asya'da çoğu bölgede internet erişimi sıfırlandı.

7,1 ve 6,9 kopardı!

Salı günü Tayvan yakınlarında sabah 8:26 ve 8 dakika sonra 8:34'te meydana gelen 7,1 ve 6,9'luk iki depremin ardından, Asya'nın çoğu bölgesinde internet erişimi kesildi. Fiber optik kablolarda meydana gelen kopmalar nedeniyle internet erişiminin şimdilik alternatif kanallar vasıtasıyla sağlanacağı duyuruldu.

Tayvan'ın yanında, kablolu ve kablosuz internet çözümleri sağlayan Starhub Internet'ten Michael Sim'in belirttiğine göre özellikle Singapur'da ki tüm internet servis sağlayıcılarının da depremden ciddi şekilde etkilendiği ve internet sitelerinin de çoğuna erişilemediği bildirildi. Japonya'dan NTT Communications ise şu an itibariyle kiraladıkları 84 hattın devre dışı olduğunu söyledi.

Depremden iki önemli kablo hattı etkilendi. Kabloların Asya'da ki bölümlerinin ciddi hasar gördüğü belirtildi. Bunlardan ilki "SeaMeWe 3"(South East Asia Middle East Western Europe 3) adı verilen Güney Doğu Asya, Orta Doğu ve Batı Avrupa'dan geçen hat. Diğeri ise "APCN2" (Asia Pacific Cable Network 2) adı verilen Asya Pasifik hattı.

Okuyucu Yorumları