Emekliliği gelen XP'nin görevi bırakası yok

Bugün yarın derken Win XP bir türlü sahneden inmiyor. İşte XP tutkunlarına müjdeli bir haber daha...

XP yine ölmüyor!

Microsoft'un Office 2003 için açıkladığı emeklilik tarihinin, aynı zamanda Windows XP'nin son günü olduğu dikkatlerden kaçmamıştı. Fakat ilginç bir gelişme XP'nin bir süre daha bizimle olabileceği umutlarını arttırdı. Söylentilere göre HP 30 Nisan 2010'a kadar satmaya devam edeceği bazı modellerini, Windows XP işletim sistemi yüklü olarak satacak. 14 Nisan'da emekliye ayrılacağı açıklanan XP'nin, bu tarihten sonra satılacak olmasının tek anlamı Microsoft'un bu konudaki kararını değiştirmiş olması olabilir.

HP'den PC alan mağazalardan gelen bu haber resmi olarak onaylanmadı ama söylentilere göre XP'nin ömrü, Ekim ayında Microsoft'un Windows 7'yi piyasaya çıkartmasından bir süre sonraya kadar devam edecek.

Her ne kadar bu konular şu anda kesinlik kazanmış olmasa da, Microsoft'un XP'nin satılmasına izin vermesi, teknik destek vereceği anlamına gelmiyor. Bu durumda büyük ihtimalle uzatılan son tarihe kadar güvenlik yamaları yayınlanmaya devam edecektir ama bunun ötesinde bir destek için Microsoft'un kaynak ayırması zor görünüyor.

Okuyucu Yorumları