Vista Service Pack 2 ne zaman geliyor?

Vista için yayınlanacak ikinci servis paketinin detayları netleşiyor. MS'in yol haritasında ne var?

Vista SP2 ne zaman?

Malezyalı web sitesi techarp.com, Windows Vista için yayınlanacak olan ikinci servis paketinin 2009 Nisan ayında hazır olacağını duyurdu. Site haberin kaynağı hakkında bilgi vermedi; ancak techarp.com bu iddiayı öne sürüyorsa ciddiye almakta yarar var. Aynı site daha önce de Vista SP1 ve XP SP3 için final sürüm tarihlerini yayınlamış ve haklı çıkmıştı.

Görünüşe göre Microsoft, şu anda halen beta aşamasında bulunan Vista SP2 için önümüzdeki Şubat ayında bir nihai sürüm adayı (Release Candidate) yayınlayacak. Son test aşamasını ifade ene bu sürümden 2 ay sonra, yani Nisan ayında da final sürüm hazır olacak. Tabi final sürümün otomatik güncellemeye dahil edilmesi biraz zaman alacak. Bu arada dileyenler, SP2'yi indirip kendileri kurabilecek.

Vista SP2, şu anda internetten indirilip manuel olarak kurulabilen Windows Search 4.0'ı içinde barındıracak. Ayrıca güncel Bluetooth sürümünün yanında VIA marka 64-Bit işlemcilere destek de verilecek. Uyku modundan çıkan bir PC'nin kablosuz ağa daha hızlı bağlanacak olması da SP2 ile gelecek olan düzeltmelerden bir diğeri...

Bir de küçük not: Vista ile birlikte Server 2008'i de ilgilendirecek olan SP2 için SP1'in kurulu olması gerekecek.

Okuyucu Yorumları