AB, Rus Kripto Ödemelerini Yasaklamaya Hazırlanıyor

Avrupa Birliği Rus kripto cüzdanlarına ödemelerin yapılmasını yasaklamaya hazırlanıyor.

AB, Rus Kripto Ödemelerini Yasaklamaya Hazırlanıyor

Ukrayna işgali sonrasında çeşitli yaptırımlara uğrayan Rusya’nın son olayları yeni yaptırımlar silsilesini başlatabilir. Avrupa Birliği Rus kripto cüzdanlarına ödemelerin yapılmasını yasaklamaya hazırlanıyor.

Konu hakkında bilgisi olan kişiler tarafından aktarılan bilgilere göre, Avrupa Birliği, Ukrayna’nın Rus işgali altındaki bölgelerinde düzenlenen “sahre” bağımsızlık oylarına cevap vermeye çalıştığı için Rusların Blockchain içindeki kripto yatırımları üzerindeki kısıtlamaları sıkılaştırmak için çalışmalar yürütecek.

Yapılan açıklamaya göre, 10.000 euroluk (9.600 dolar) kripto varlıklarının önceki bir sınırı hurdaya çıkarılacak, yaptırım paketi hakkında bilgi veren bir kaynak, potansiyel olarak Rusların Avrupa Birliği kripto cüzdanlarında herhangi bir varlık tutamayacağı anlamına geldiğini söyledi.

Nisan 2022’de Avrupa Birliği, büyük banka havaleleri üzerindeki kısıtlamaları atlamak için dijital varlıkların kullanılmasını durdurmaya çalıştığı için Rus ödemelerini Avrupa kripto cüzdanlarına 10.000 euro ile sınırlayacağını açıkladı. Yeni önlemler, bu rakamın artık sınıra indirebileceği anlamına geliyor.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Donetsk, Luhansk, Kherson ve Zaporizhzhia’da son beş gün içinde yapılan oylamaların ardından bugün yaptığı açıklamada, “Rusya’nın işgal ettiği topraklarda düzenlenen sahte referandumlar, toprak ele geçirmeye ve uluslararası sınırları zorla değiştirmeye yönelik yasadışı bir girişimdir.” ifadesini kullandı.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.