Acer, İlk Copilot+ PC’si Swift 14 Yapay Zeka Dizüstü Bilgisayarını Duyurdu

Optimize edilmiş yapay zeka özellikleriyle öne çıkan Acer’ın ilk Copilot+ PC'si Swift 14 AI duyuruldu. İşte fiyatı ve özellikleri...

Acer, İlk Copilot+ PC’si Swift 14 Yapay Zeka Dizüstü Bilgisayarını Duyurdu

Acer, ilk Copilot+ PC’si Swift 14 AI dizüstü bilgisayarı piyasaya sürdü. Swift 14 AI, Snapdragon X Elite ve Snapdragon X Plus platformları tarafından desteklenen birden fazla cihaz modeline sahip ve her iki platform da cihazlar üzerinde yapay zeka fonksiyonlarını etkinleştirmek için dizüstü bilgisayarlarda kullanılan dünyanın en hızlı NPU’larından biriyle geliyor.

Snapdragon X Elite tarafından desteklenen yeni Acer Swift 14 AI, 4nm işlem düğümünde 12 yüksek performanslı CPU çekirdeği, 3,8 TFLOPS entegre Qualcomm Adreno GPU ve 45 TOPS kapasiteli Qualcomm Hexagon NPU’ya sahip. Cihaz ayrıca 32 GB’a kadar LPDDR5X-8533 bellek ve 1 TB’a kadar NVMe PCIe Gen 4 SSD ile donatılmış durumda.

Yapay zeka yetenekleriyle optimize edilen Yeni Swift 14 AI'da, Recall ile kullanıcılar, hatırladıkları ipuçlarını basitçe tanımlayarak bilgisayarlarında gördükleri her şeyi kolayca bulabiliyor. Keşfedilebilir zaman çizelgesi sayesinde kullanıcılar daha önce kullandıkları uygulamalara, belgelere veya mesajlara geri dönmek için zaman içinde gezinebiliyor. Live Captions ise canlı çeviriler ve otomatik konuşma altyazıları sağlıyor. Ayrıca canlı veya önceden kaydedilmiş herhangi bir videonun 44 dilden İngilizceye gerçek zamanlı çevirisini yapabiliyor.

Cocreator ile cihazda yapay zeka görüntüleri ve metinler oluşturmak üzere artık görsel veya yazılı tarifler kullanılabiliyor. Auto Super Resolution ise oyunların grafik çözünürlüğünü ve kare yenileme hızlarını gerçek zamanlı ve otomatik olarak yükseltebiliyor. Windows Studio Effects de aydınlatma koşullarını otomatik olarak iyileştirmeye ve istenmeyen gürültüyü engellemeye yardımcı oluyor. Ayrıca hızlı ayarlar aracılığıyla herhangi bir video platformunda etkinleştirilebilen üç sanatsal filtre, kullanıcıların video görüşmeleri sırasında kendilerini yeni ve yaratıcı yollarla ifade etmelerine olanak sağlıyor.

Swift 14 AI, kapağında yer alan AI simgesine ve dokunmatik yüzeyde, cihaz veya Copilot etkinleştirildiğinde yanan Etkinlik Göstergesi ile öne çıkan bir tasarımla geliyor. Dizüstü bilgisayar, 120 Hz yenileme hızına ve yüzde 100 sRGB renk gamı desteğine sahip 14,5 inç WQXGA (2560x1600) IPS ekranla donatılmış durumda. Ayrıca ekranda, zararlı mavi ışığın etkilerini en aza indirmeye yardımcı olmak için TÜV Rheinland Eyesafe 2.0 sertifikası bulunuyor.

Dizüstü bilgisayar, üçlü mikrofon dizilimine ve gizlilik kapağına sahip 1440p QHD IR web kamerası ile geliyor ve Acer’ın Acer PurifiedView 2.0 ve Acer PurifiedVoice 2.0’daki yapay zeka destekli konferans araçları paketini destekliyor. Bilgisayardaki özel bir tuş, cihaz yönetimi için AcerSense uygulamasına ve Deneyim Alanı aracılığıyla cihazda bulunan yapay zeka özellikleri kitaplığına yönlendirebiliyor.

Yeni Copilot+ PC, biyometrik kimlik doğrulama ve yüz tanımayla oturum açmayı destekleyen Windows Hello ile birlikte geliyor. Swift 14 AI, PCR plastik kullanıyor, yüzde 100 geri dönüştürülebilir ambalaj içinde gönderiliyor ve en yüksek EPEAT kriterlerine uygunluğu için EPEAT Gold sertifikasına sahip. Cihaz ayrıca Wi-Fi 7 ve Bluetooth 5.4 bağlantı özelliklerinin yanı sıra, iki USB Type-C ve iki USB 3.2 Type-A bağlantı noktasıyla geliyor.

Acer Swift 14 AI (SF14-11) haziran ayında EMEA bölgesinde 1.499 eurodan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.