Acer TravelMate P4 14 dizüstü bilgisayar tanıtıldı: İşte özellikleri ve fiyatı

Acer, hibrit çalışan profesyonellere özel tasarladığı TravelMate P4 14 dizüstü bilgisayarını tanıttı. İşte yeni dizüstü bilgisayarın fiyatı ve özellikleri.

Acer TravelMate P4 14 dizüstü bilgisayar tanıtıldı: İşte özellikleri ve fiyatı

Acer, KOBİ veya kurumsal şirketlerdeki hibrit çalışanlar ve çalışırken hareket halinde olan kullanıcılar için tasarladığı TravelMate P4 14 dizüstü iş bilgisayarını duyurdu.

Magnezyum alaşımlı kasayla gelen dizüstü bilgisayar, ince çerçevelere ve yüzde 100 sRGB ekranıyla 1920x1200 piksele kadar çözünürlük sunuyor. TravelMate P4 14, Intel vPro platformu üzerine inşa edilmiş 13’üncü nesil Intel Core i7’ye kadar işlemci ve 16 GB DDR4 SDRAM bellek seçeneklerine sahip. Pil tarafında ise dizüstü bilgisayar, 65 W değerinde bir pil kullanıyor.

TravelMate P4 14 ayrıca, ekstra güvenlik özellikleriyle birlikte geliyor. Acer, Dust Defender teknolojisi sayesinde fanın tozu dışarı üflemesini ve toz birikimini en aza indirerek performansı yüksek seviyede tutabildiğini iddia ediyor. Otomatik temizleme işlemini her 6 saatte bir gerçekleştiren Dust Defender teknolojisi, toz gibi belli başlı dış etkenlerden bilgisayarın zarar görmesini engellemeyi hedefliyor.

Acer TravelMate P4 14, görüntülü görüşmeler için gizlilik kapağına sahip HD çözünürlükte bir webcam ile birlikte geliyor. Acer’ın yapay zeka destekli gürültü azaltma özelliği Purified Voice’u da destekleyen dizüstü bilgisayar, DTS Audio destekli hoparlörlere sahip.

Güvenlik ve gizlilik konusunda öne çıkan bir diğer teknoloji olan Acer’ın User Sensing, kullanıcı bilgisayar başından kalktığında bunu algılayarak ekranı kilitliyor; geri döndüğünde ise otomatik olarak açıyor. Gizlilik paneli ise 90 derecenin üzerindeki görüş açılarını engelleyerek ekranın yabancı gözlerden korunmasına yardımcı oluyor.

Askeri standartlarda test edilmiş olan TravelMate P4 14, Corning Gorilla Glass dokunmatik yüzeye ek olarak güçlendirilmiş G/Ç bağlantı noktalarına da sahip. Ortamdaki ışık seviyesi ve renk sıcaklığına göre adapte olabilen Acer Light Sensing teknolojisi ise dizüstü bilgisayarın ekranının parlaklığı ve rengi ayarlayabilmesini sağlayarak görüntünün doğal renklerini korumasını hedefliyor.

Acer TravelMate P4 14’ün 2x2 Wi-Fi 6 ve Thunderbolt 4 özellikli iki adet USB Type-C bağlantı noktası, birden fazla 4K ekran ve dosya aktarımı gibi fonksiyonları mümkün kılıyor. Thunderbolt 4 özellikli bağlantı noktaları, video ve tüm büyük veri transferleri için 40Gbps bant genişliği sunuyor. Hızlı şarj özelliğinden yararlanmayı sağlayan Thunderbolt 4 bağlantı noktası ise akıllı telefonlar gibi cihazları için 15 W’lık güç sağlayabiliyor.

Acer TravelMate P4 14 TMP414-53 dizüstü bilgisayarlar, 19.999 TL’den başlayan fiyatlarla satışa çıkmış durumda.