Acil durumlarda cebinizi şarj etmenin 5 yolu!

Cebiniz sizi yarı yolda bıraktığında onu acilen şarj etmeniz gerekirse, bunlar tam size göre!

Acil durumlara 5 şarj çözümü!

Akıllı telefonlarımız, acil durumlarda bize fener, pusula, GPS ve arama işlevleriyle yardımcı olabiliyorlar. Ancak cebinizin kasasından fiziksel olarak faydalanmayacaksanız, tüm bu işlevleri kullanabilmek için pilinizin bitmemiş olması gerekiyor.

Piliniz bittiğinde akıllı cebiniz artık hiçbir işe yaramıyor. Ancak elektik prizinden uzak olduğunuz acil durumlarda onu şarj etmenin birkaç yolu da var.

Otomobil şarj cihazı

Birçok otomobile ve cihaza uygun otomobil şarj cihazlarını ucuza bulmanız mümkün. Sadece iPhone'un uyumlu bir şarj cihazına/adaptöre ihtiyaç duyduğunu unutmayın. Çift USB çıkışlı şarj cihazları daha çok işinize yarayabilir.

Yedek pil

Pilinizi şarj edecek herhangi bir otomobil yoksa devreye yedek piller giriyor. Bu dev piller, cebinize USB potundan bağlanabiliyor. Bu tür piller çok ucuz olmasalar da iki cebi tam olarak şarj edecek bir pili yaklaşık 50 dolara bulabilirsiniz.

Güneş enerjili şarj ve diğer çözümler

Güneş enerjili şarj ve diğer çözümler
Karnınızı, cebinizi aynı anda doyurabilirsiniz

Güneş enerjili şarj

Güneş enerjili şarj sistemi, yedek pilin tükenme sorununu ortadan kaldırıyor. Tüm ihtiyacınız olan güneşli bir hava. Bununla birlikte güneş enerjisi sistemlerinin boyutları biraz büyük. Küçük, cep boyutlu çözümlerin ise çok iyi çalışmadığını söyleyelim. Tabi, büyük boyutlu çözümlerin 100-200 dolarlık yüksek fiyatlarını da hesaba katmak gerekiyor.

Elle çalışan şarj makinesi

Elle şarj edilebilen fenerleri görmüş olabilirsiniz. Aynısının telefonları şarj edebilen sürümünü internetten 60 dolara edinebilirsiniz. Siz kolu çevirebildiğiniz sürece telefonunuzu şarj edecek bir enerjiye sahipsiniz demektir.

Ancak cihazın dahili pilinde yeteri kadar enerji yoksa çok hızlı bir şarj işlemi beklemeyin. Cebinizin pili tamamen bittiyse bir SMS gönderebilmek için 10-20 dakika çalışmanız gerekebilir. Dolayısıyla elle çalışan şarj aletlerini son bir çaba olarak değerlendirmelisiniz.

BioLite CampStove

Yemek pişirmek gibi temel bir işi yerine getirirken pilinizi şarj etmeye ne dersiniz? BioLite'ın sobası ile yaprakları ve çalılıkları yakarken USB cihazlarınızı şarj edebilir, aynı zamanda akşam yemeğinizi pişirebilirsiniz.

130 dolara satılan cihazın biraz pahalı olduğunu kabul ediyoruz. BioLite CampStove aynı zamanda listemizdeki en büyük cihaz.

Okuyucu Yorumları