Adata'dan SSD teknolojili taşınabilir disk!

Adata, yeni SSD'li harici disk modelini satışa sunuyor! İşte özellikleri ve fiyatı...

SSD'li taşınabilir disk!

ADATA'nın Türkiye distribütörü DataStar, taşınabilir disk teknolojisi ile Solid State Disk (SSD) teknolojisini bir araya getiren ürün olan ADATA DashDrive Elite SE720'yi satışa sundu. ADATA'nın ince, çelik gövdesi ile beğeni kazanan taşınabilir disk modeli olan HE720'nin kasasına sahip olan SE720'nin içinde 128 GB kapasiteli bir SSD yer alıyor. Böylece güvenli, sessiz ve hızlı olan SSD teknolojisi, şık, sağlam ve taşınabilir bir gövde ile buluşuyor.

DataStar Ürün Müdürü Tamer Özdem, SSD'lerin yüksek şok direncine sahip olduğunu, bu nedenle de HDD'lere oranla çok daha dayanıklı olduğunu belirterek, "Taşınabilir disklerde sağlamlık çok daha önemli. Bu nedenle SSD'li bir taşınabilir diskin dayanıklılığı daha da artıyor" diyor. Ayrıca SSD teknolojisinin daha az güç tükettiğini vurgulayan Özdem, sessiz çalışmasının da kullanım konforu sağladığına dikkat çekiyor.

USB 3.0 arabirimini destekleyen ADATA SE720, hem dayanıklı hem de hızlı bir depolama çözümü. HDD teknolojisine oranla çok daha hızlı olan DashDrive Elite SE720, saniyede 400MB okuma, 300MB yazma hızlarına ulaşabiliyor.

Sadece 8.9 mm kalınlığında çok ince bir gövdeye sahip olan taşınabilir diskin, darbe ve çizilmelere karşı dirençli paslanmaz çelik kaplaması bulunuyor. Bu çelik gövde aynı zamanda şık bir görünüm de sağlıyor. "Tek tuş ile yedekleme" özelliği olan ürün, bir dokunuşla kolayca otomatik yedekleme ve veri senkronizasyonu yapabiliyor. ADATA SE720'nin üzerindeki parlak mavi renkli LED göstergesi ile güç ve veri aktarım durumu izlenebiliyor.

ADATA'nın kullanımı kolaylaştıran ücretsiz yazılımları (OStoGO, HDDtoGO) ile gelen ürün, Windows 8 işletim sistemini de destekliyor. 3 yıl garanti ile satışa sunulan ürün, 128GB depolama kapasitesine sahip. Fiyat: 105 USD+KDV (Tavsiye edilen satış fiyatıdır).

Okuyucu Yorumları