İnternetin önemli şirketlerinden AdDuplex, 12 yılın ardından kepenkleri indirme kararı aldı

12 yıldır hayatımızda olan ve internetin önemli şirketlerinden biri olarak kabul edilen AdDuplex, şok bir açıklamayla birlikte yolun sonuna geldiğini duyurdu.

Bir internet devi daha, 12 yılın ardından kepenk indiriyor

Windows ve Windows Phone uygulamaları için bir çapraz tanıtım reklam platformu olan AdDuplex kapatılıyor. Şirketin kurucusu Alan Mendelevich, platformun hizmet verdiği küçülen sektör ve topluma atıfta bulunarak yolculuğun sona erdiğini duyurdu.

AdDuplex, Windows ve Windows Phone uygulama geliştiricilerinin çapraz tanıtım reklamlarını kullanarak projelerini ücretsiz olarak tanıtmalarına izin veriyordu. Başka bir deyişle, uygulamanızın içinde AdDuplex destekli on reklam görüntülendiğinde, ücretsiz olarak sizin uygulamanızın sekiz gösterimi ücretsiz olarak sunuluyordu. Platform, günlük olarak 5 milyondan fazla reklamın sunulmasıyla 200’den fazla ülkede bulunan Windows’taki en büyük bağımsız reklam ağlarından biriydi.

Windows kullanım oranlarını da raporluyordu

AdDuplex, geliştiricilerin uygulamalarını ve oyunlarını tanıtmalarına yardımcı olmanın yanı sıra, Windows ve Windows Phone hakkında aylık bir istatistik kaynağı olarak da görev görüyordu. Platform, en popüler Windows Phone cihazları, işletim sistemi sürüm dökümleri, ülkeye özgü veriler ve daha fazlası hakkında bilgiler sunuyordu.

Blog gönderisine göre AdDuplex, 17 Temmuz 2023’te çapraz tanıtım ve ticari reklam sunmayı bırakacak. Bu tarihten sonra, AdDuplex SDK kullanan uygulamalar, reklam sağlayıcılarının uygun bir şekilde tepki verebilmeleri ve diğer uygulamalara geçebilmeleri için “reklam yok” yanıtı almaya devam edecek. AdDuplex ayrıca 1 Ağustos 2023’te müşteri alanını kapatmayı planlıyor ve şirket, geliştiricileri bu ay bitmeden istatistiklerini indirmeye çağırıyor.

Alan Mendelevich, paylaşımının sonunda herkese destekleri ve katılımları için teşekkür etti: “AdDuplex’e çapraz tanıtım veya reklamcılık ortağı olarak katılan herkese, medyada yer alarak veya sadece iyi hislerle bizi destekleyen herkese, Microsoft, Nokia ve Windows ekosistemindeki diğer şirketlerde bizimle işbirliği yapan herkese şükranlarımı sunmak istiyorum. Umarım işleriniz, kariyerleriniz ve hobileriniz üzerinde olumlu bir etki yaratmışızdır. Teşekkürler ve umarım gelecekte yollarımız tekrar kesişir!