Adobe'un yeni Acrobat'ı PDF'i değiştiriyor

PDF'ler artık çok farklı: Adobe, Temmuz'da beklediğimiz Acrobat 9'u dün piyasaya sürdü.

Acrobat 9 erken geldi

Adobe, daha önce Temmuz ayında piyasada olacağını duyurduğu Acrobat 9'u, sürpriz yaparak dün satışa sundu. Acrobat 9, beklenildiği gibi, PDF oluşturma ve paylaşma işlemlerinde devrim niteliğinde yeni özelliklerle birlikte geldi.

En önemlik yenilik, artık Acrobat 9 ile oluşturulan PDF dosyalarına Flash Player uyumlu video ve animasyonların eklenebiliyor olması. Hatta kullanıcılar, . Mov ve .Wmv dosyalarını da Flash dosyasına dönüştürüp PDF'lerin içerisinde kullanabiliyor. Ses dosyaları ve 3 boyutlu modeller de, yeni Acrobat sayesinde PDF'lere entegre edilebiliyor.

Acrobat 9 ile birlikte gelen diğer bir yenilik ise, kullanıcıların gerçek zamanlı olarak dosya paylaşımı yapabilecek olması.

Acrobat 9 piyasaya Windows işletim sistemi için 3 farklı sürüm olarak çıktı. Bu sürümler, 699 Dolara satılan Acrobat 9 Pro Extended, 499 Dolara satılan Acrobat 9 Pro ve 299 Dolara satılan Acrobat 9 Standard. Tabi dileyenler, daha uygun fiyatlar karşılığında önceki sürümden yükseltme yapma şansına da sahip.

Merakla beklenen Acrobat Reader 9 ise Temmuz ayında hazır olacak. Yeni Reader, Acrobat 9'un yetenekleriyle de doğru orantılı olarak, PDF dosyalarındaki tüm multimedya öğelerini destekleyecek.

Okuyucu Yorumları