Age of Empires serisinden akıl almaz başarı

Microsoft'un efsanevi strateji oyunu serisi Age of Empires'ın bugüne dek toplamda ulaştığı oyuncu sayısı açıklandı. Microsoft bu inanılmaz sayıyı, bir de büyük mobil sürprizi ile taçlandırdı.

Age of Empires serisinden akıl almaz başarı

Microsoft, YouTube'da gerçekleştirdiği canlı yayında Age of Empires serisinin toplam 50 milyon oyuncuya ulaştığını duyurdu.

Şirket, yeni kilometre taşını kutlamak amacıyla serinin tamamını Steam üzerinden yüzde 50 indirimli olarak satışa sunarken, Age of Empires III Definitive Edition'ı oynaması ücretsiz hale getirdi. Bununla birlikte, Microsoft ve Age of Empires'ın stüdyosu World's Edge, canlı yayın sırasında Age of Empires IV'ün Kasım 2023'te piyasaya sürülen genişleme paketi The Sultans Ascend'in serinin tüm tarihinde en çok satan genişleme paketi olduğunu da açıkladı.

Age of Empires mobile geliyor

Gelecek planlarından da bahseden şirket, 2024 yılında Age of Empires II ve III için yeni genişleme paketleri ve Age of Empires IV için yeni bir sezon geleceğini açıkladı. Yılın ilerleyen zamanlarında çıkacak Age of Empires Mobile oyunu içinse bir lansman olacağını duyurdu.

Serinin orijinal oyunu 1997 yılında, artık kapatılmış olan Ensemble Studios tarafından piyasaya sürülmüştü. Bu stüdyo 2009 yılında kapanmadan önce seriye iki oyun daha ekledi ve yeni genişleme paketleriyle birlikte Age of Mythology adında bir yan oyun çıkardı.

Microsoft daha sonra ilk üç AoE oyununun iyileştirilmiş Definitive Editions sürümlerini ve bu oyunlar için yeni genişleme paketleri yayınladı ve Xbox platformuna getirdi. Son olaraksa Relic Entertaiment, 2021'de PC, 2023'te Xbox için Age of Empires IV oyununu geliştirdi.