Akıbeti merak edilen 23 tonluk Çin uzay roketi nereye düştü?

Çin’in kendi uzay istasyonuna son modülü göndermekle görevli olan dev roketi Long March 5, herkesin korku dolu bakışları arasında Dünya atmosferine girdi ve düştü. Peki ama Çin roketi nereye düştü? Korkulan oldu mu?

Korkutan Çin roketi, Dünya’da nereye düştü?

Çin’in, kendi uzay istasyonunun son modülünü uzaya taşıyan Long March 5B roketi, Pasifik Okyanusu’nun güneyine düşerek herkese rahat bir nefes aldırttı. 17,8 metrelik ve 23,3 tonluk dev roket, böylece fırlatmadan 4 gün sonra, parçalanarak Dünya’ya dönmüş oldu.

Bu fırlatma, Çin’in ilk Çin uzay istasyonunu inşa etme projesinin bir parçasıydı. İstasyon yıl sonundan önce tamamlanacak ve adı Tiangong (İspanyolca Göksel Saray) olacak. Long March 5 roketleri, istasyon modüllerini uzaya taşımakla görevli. Görevlerini tamamladıklarında, Çin tarafından serbest bırakılıyorlar ve her seferde Dünya için büyük bir tehdit haline geliyorlar.

Öyle ki, İspanya roketin Dünya atmosferine gireceği saatlerde hava trafiğini tamamen durdurdu. Dünya’nın pek çok bölgesinde de roketin enkazı, olası bir tehlikeye karşı saniye saniye izlendi.

Dünya’ya düşen dördüncü Çin roketi

Long March 5B roketinin kontrolsüz bir şekilde Dünya'ya düşmesini dördüncü kez yaşadık. Önceki üç olayda enkazlar, Afrika'nın batı kıyısına, Hint Okyanusu'nda Maldivler’e ve Kuzey Borneo'daki yerleşim bölgelerine düşmüştü. Neyse ki ne önceki olaylarda, ne de bu olayda herhangi bir ölüm haberi gelmedi.