Akıllı telefon pazarı, altı çeyreğin ardından ilk kez toparlanma sinyalleri veriyor

Altı çeyrek üst üste düşüş gösteren küresel akıllı telefon pazarı için en sonunda iyi bir tahmin geldi. Pazar analiz şirketi Canalys, pazarın "toparlanma sinyalleri verdiğini" söyleyerek telefon üreticilerinin pazar paylarını açıkladı.

Akıllı telefon pazarı için kötü geçen 1.5 yılın ardından ilk iyi haber geldi

Pazar analiz şirketi Canalys, 2022'nin başından bu yana altı çeyrek üst üste düşüş gösteren küresel akıllı telefon pazarlarında toparlanmanın ilk işaretlerini gördüğünü söyledi. Aynı şirket sadece bir hafta önce, küresel PC pazarının da düşüşün yavaşlaması nedeniyle bir toparlanmaya doğru gidebileceğini açıklamıştı.

Canalys Analisti Le Xuan Chiew, toparlanmanın ilk işaretleriyle ilgili olarak şunları söyledi: "Akıllı telefon pazarı 2022'den bu yana altı çeyrek üst üste yaşanan düşüşün ardından toparlanmanın ilk sinyallerini veriyor. Akıllı telefon satıcılarının yeni lansmanlara yer açmak için eski modellerin stoklarını azaltmaya öncelik vermesiyle akıllı telefon envanteri temizlenmeye başladı.

Satıcıların ileride pazarın toparlanmasına hazırlandıklarına dair işaretler var. Mevcut enflasyonist koşullar göz önüne alındığında, bileşen siparişlerindeki son artışa yol açan potansiyel fiyat artışlarıyla mücadele etmek için temel bileşen fiyatlarını korumaya çalışıyorlar. Öte yandan, satıcılar üretime yatırım yapmayı bırakmadı ve sürdürülebilir büyüme için güçlü bir itici güç olacak Güneydoğu Asya ve Hindistan gibi gelişmekte olan pazarlarda doğrudan varlık gösteriyorlar."

En çok telefon satan markalar

Canalys'e göre, ikinci çeyrekte Apple ve Samsung'un pazar payları düşüş gösterdi ancak yıldan yıla her ikisi de %17 (Apple) ve %21 (Samsung) ile neredeyse aynı pazar payına sahip. Samsung ilk sıradaki yerini korurken, Apple ikinci sırayı dolduruyor.

Diğer büyük oyuncular olan Xiaomi, OPPO ve vivo, ilk çeyreğe kıyasla ikinci çeyrekte iyi performans gösterdi; Xiaomi ve vivo paylarını artırırken OPPO çok az bir düşüş gösterdi.