Aklınızdaki meslek kişiliğinize ne kadar uygun?

Gelecekte istemediğiniz bir meslekte sıkışıp kalmak istemiyorsanız, bu test size yardımcı olabilir!

Hayalinizdeki meslek size uygun mu?

Yapılan araştırmalara göre ülkemizde çalışanların %80'i yaptıkları işi sevmiyor. Yıllardır aynı işi yapan ve geçimini sağlamak zorunda olan insanların bu durumu değiştirmesi zor olabilir, ancak hayata atılmak üzere üniversite seçimi yapacak olan öğrenciler için henüz yolun başı ve seçtikleri bölüm tüm yaşamlarını etkileyecek.

Türkiye'nin ilk yerli kişilik testi envanterini geliştiren Mizaç Harita, meslektercihi.com sitesi üzerinden üniversite tercihlerini yapacak olan öğrencilere bu konuda yardımcı olmayı hedefliyor.

Öğrenciler, site üzerinden tercih robotunu kullanarak aldıkları puana, okumak istedikleri şehre göre detaylı arama yapabiliyor, favori tercihlerini oluşturup çıktısını alarak rehberlik servisleriyle üzerinde tartışabiliyor, isterlerse favori tercih listesini Facebook hesapları üzerinden arkadaşlarıyla da paylaşabiliyorlar.

Site ayrıca, öğrencinin ilgi duyduğu meslekler hakkında detaylı bilgi sahibi olmasını ve bu mesleklerle ilgili üniversite bölümlerini görüntülemesini sağlıyor.

Mizaç Harita tarafından geliştirilen kişilik envanteri ise öğrencinin online olarak cevapladığı 72 soru sonrasında bir rapor almasını sağlıyor. Enneagram metodolojisi üzerine kurulu olan raporlama sistemi; öğrencinin kişilik özelliklerini, kendisine uygun meslek ve alanlarını, yetkinliklerini ve diğer mizaçlarla uyumunu detaylı ve çok yüksek doğruluk payıyla veriyor. Diğer yandan öğrenme, iletişim ve liderlik tarzını detaylandıran rapor; öğrencinin ileriye dönük kariyer planlaması için yardımcı bir araç olabiliyor.

www.meslektercihi.com

Okuyucu Yorumları