Alfonso Ribeiro'dan Fortnite'a Şok Dava!

Epic Games'in başı Fortnite'a açılan davalarla ağrımaya devam ediyor. Evet, Fortnite'a bir kez daha "dans" yüzünden dava açıldı.

Fortnite'a şok dava!

Battle Royale türünün en ünlü iki oyunu kuşkusuz PUBG ve Fortnite. Ancak Fortnite seri oynanışı ve farklı dinamikler getirmesiyle kimileri tarafından daha çok beğenilirken, oyunda bol bol dans ediyor olmak da işi farklı bir eğlenceye sürüklüyor. Evet, Fortnite'ta çok sayıda dans figürü bulunuyor ve oyunun yapımcısı Epic Games'in de başı bu dans figürleri sebebiyle ağrımaya devam ediyor.

Daha önce de rapçi 2 Milly, oyunda kullanılan "Milly Rock" dansı için kendisinden herhangi bir izin alınmadığı sebebiyle Epic Games'e dava açmıştı. Şimdi bu davalar arasına bir yenisi daha eklendi ve yeni şikayet, "Carlton Dance" için geldi.

1990'lı yılların ünlü dizisi The Fresh Prince of Bel-Air'de Carlton Banks karakterini canlandıran Alfonso Ribeiro'nun ünlü "Carlton Dance"ını oyuna uyarlayan Epic Games, anlaşılan bunun için herhangi bir izin almamış. Buna istinaden 2 Milly'nin açtığı yoldan ilerlemeyi düşünen Alfonso Ribeiro da, oyun şirketine dava açmış.

Şimdilik Epic Games'ten konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmış değil. Ancak anlaşılan o ki, Epic Games herhangi bir önlem almazsa, gelecekte bu tip davalar yüzünden canı daha çok sıkılabilir.

Okuyucu Yorumları