Alphabet, Enerji Depolamak İçin Tuzu Kullanacak

Google'ın Alphabet şirketi'nin X bölümü Malta Inc, enerji depolayacak megawatt ölçekli bir pilot tesis üzerinde çalışıyor.

Enerji depolamada yeni proje

Google Alphabet'te X Company olarak da bilinen Malta Inc, şimdi yeni bir konu üzerinde çalışıyor. Güneş tarlalarından ve rüzgar enerjisi teknolojilerinden elde edilen enerjiyi depolama konusu üzerinde yoğunlaşan Malta Inc, bunun için tuzu kullanacak.

Alphabet, Enerji Depolamak İçin Tuzu Kullanacak

Malta Inc, yenilenebilir ve fosil enerjiyi depolamak için erimiş tuz, antifiriz ve çelik gibi ucuz ve bol malzemeleri kullanıyor. Bu fikre yatırım yapanlar arasında ise ünlü isimler var. Jeff Bezos, Bill Gates ve Michael Bloomberg tarafından desteklenen proje, şimdiden 26 milyon dolar ile fon almış durumda. Bloomberg'de hazırlanan bir tabloya göre ise, şirketin alacağı yıllık yatırımlar ile fon tutarı 2040 yılına kadar yaklaşık 60 milyar dolar olacak.

Enerjiyi daha az maliyetli ve daha uzun süre depolayabilmek için tuz bazlı ısıtma ve soğutma sistemi geliştiren Malta Inc'in bu konuda ne kadar başarılı olduğunu önümüzdeki dönemde hep birlikte göreceğiz.

Okuyucu Yorumları