Alternatif tarayıcı Vivaldi’ye dev bir güncelleme geldi

Alternatif tarayıcılardan biri olan Vivaldi, son güncellemesi ile önemli yeniliklere kavuştu. İşte Vivaldi’ye gelen yenilikler…

Alternatif tarayıcı Vivaldi’ye dev bir güncelleme geldi

Vivaldi Technologies, Vivaldi tarayıcısı için yeni bir güncelleme yayınlayarak bellek tasarrufu ve sekme uyutma gibi pek çok yeni özellik sundu. Tarayıcının tüm yeni özelliklerine sahip olan 6.7 sürümü artık herkes tarafından indirilebiliyor.

6.7 sürümünün getirdiği yeni özelliklerin ilki, açık tuttuğunuz sekmeleri uyutmanıza ve bu sayede ciddi bir bellek tasarrufu sağlamanıza izin veriyor. Diğer modern tarayıcılar gibi Vivaldi de artık, çok fazla açık sekmeyle çalışanların bellek yükünü azaltmalarına yardımcı olmak için yerleşik bir bellek koruyucuya sahip. Tarayıcı, etkin olmayan sekmelerin uyku moduna alınacağı veya hazırda bekletileceği zaman aşımını seçmenize izin veriyor. Buna ek olarak, bir sekmeyi, sekme yığınlarını veya tüm çalışma alanlarını manuel olarak hazırda bekletebiliyorsunuz. Etkin olmayan bir sekmeye tıkladığınızda sekme tekrar “hayata dönüyor.”

Uygulamanın bir diğer yeni özelliği olan Vivaldi Otomatik Akış Okuyucu, akışlarınızdaki yenilikleri otomatik olarak algılayarak adres çubuğunuzda bir simge gösteriyor. Bu simgeye tıklamak, Reddit profilleri, GitHub depoları, YouTube videoları ve diğer internet sitelerini akışınıza eklemenize ve bir güncelleme olduğunda bildirim almanıza imkan tanıyor.

Vivaldi'nin son güncellemesinde bulunan diğer yeniliklerin arasında birden fazla sayıda sekmeyi bir çalışma ortamı olarak bir araya getirmek ve Mac üzerinde SplitView desteği de bulunuyor.

Vivaldi’nin son sürümünü buradan indirip kullanmaya başlayabilirsiniz.