AMD, işlemci satışları alanında kendi rekorunu kırarak Intel'e bir kez daha gözdağı verdi

AMD, 2022 yılının ilk çeyreğinde elde ettiği işlemci pazar payı ile kendi rekorunu kırdı; Intel'e "ben buradayım" dedi...

AMD, CPU satışlarında kendi rekorunu kırdı

AMD, işlemci pazarındaki toplam satışlarındaki düşüşe rağmen, genel CPU pazarında kendi açısından yeni bir rekora daha imza attı.

Mercury Research tarafından 2022 yılının ilk çeyreğine ilişkin açıklanan verilere göre yüzde 27.7’lik pazar payına ulaşarak işlemci pazarında tüm zamanların en yüksek oranına ulaşan AMD, böylece Intel karşısında önemli bir başarı yakalamış oldu. Şirketin 2021’in aynı döneminde eriştiği oran yüzde 20.7 olurken, AMD’nin 1 yılda yüzde 7’lik büyüme sağlaması önemli bir kilometre taşı olarak nitelendiriliyor.

Bu oran, tüm x86 mimarisini kapsıyor. Yani yalnızca masaüstü, dizüstü bilgisayar ve sunucu işlemcileri değil, aynı zamanda oyun konsolları için özel olarak oluşturulan yongalar ve Nesnelerin İnterneti cihazlarını da kapsıyor.

Bununla birlikte dizüstü bilgisayar işlemci pazarındaki payı yüzde 22.5’e ulaşan AMD, sunucu pazarında da yüzde 11.6’lık seviyeye ulaşarak ilerleme kaydetmiş durumda. Özellikle sunucu pazarı için önemli bir yükselişte olan AMD, Intel’i bu alanda artık endişelendirmeye başlayabilir. Zira, AMD’nin 2020 yılında bu pazardaki payı yüzde 5.1 idi.

AMD’nin Epyc işlemcileri, yakın zamanda piyasaya sürülen 3D V-cache ile tamamlanmış Milan-X yongaları, büyük performans artışları ve ciddi güç tasarrufları sunmasıyla rağbet görüyor.