AMD, kare hızlarını artıran yeni kare oluşturma teknolojisini sunmaya başladı

AMD, pek çok oyundaki kare hızlarını yüzde yüze varan oranlarda artıran yeni kare oluşturma teknolojisini son sürücü güncellemesiyle birlikte sunmaya başlıyor.

AMD, kare hızlarını artıran yeni kare oluşturma teknolojisini sunmaya başladı

AMD, Radeon RX 6000, RX 7000 ve 700M GPU’larının kare hızlarını artırmak için tüm DirectX 11 veya 12 oyunlarına kendi kare oluşturma teknolojisini ekliyor. AMD Fluid Motion Frames (AFMF), artık şirketin en yeni Adrenalin GPU sürücüsünün bir parçası olarak sunuluyor ve bu sürücü aynı zamanda yeni bir AMD Video Yükseltme teknolojisi desteğini de içeriyor.

AMD, şirketin FidelityFX Süper Çözünürlük 2 (FSR 2) özelliği etkinleştirildiğinde, Fluid Motion Frames’in bazı DirectX 11/12 oyunlarında 1080p çözünürlükte fps’yi yüzde 97’ye kadar artırabildiğini söylüyor. 1440p’deki performans artışı belirli oyunlarda “ortalama yüzde 103’e kadar” çıkıyor. AMD, bu testleri, şirketin “1440p için hazır” olduğunu iddia ettiği en yeni 329 dolarlık RX 7600 XT GPU’da gerçekleştirdi.

AMD, Nvidia’nın DLSS 3’üne benzer şekilde Fluid Motion Frames’in “oyunlarda ek gecikmeye neden olabileceği” konusunda da uyarıyor. Bu nedenle, muhtemelen rekabetçi nişancı oyunlarında etkinleştirmek isteyeceğiniz bir özellik olmayacak, ancak AMD’nin Radeon Anti-Lag özelliğini de etkinleştirmek oyun içi ek gecikmeyi azaltmaya yardımcı olabilir. Ayrıca Fluid Motion Frames’in çalışabilmesi için oyunları VSYNC devre dışıyken tam ekran oynanması gerekiyor. AMD, Fluid Motion Frames’in durumunu size bildiren bir katmana sahip ve bu özellik, ALT + SHIFT + G kombinasyonuyla açılıp kapatılabiliyor.

Fluid Motion Frames’in FSR 3 gibi şirketin diğer teknolojileriyle karşılaştırıldığında görüntü kalitesini nasıl etkilediğini görmek için incelemecilerle daha fazla test yapılmasını beklememiz gerekecek.

AMD’nin en yeni GPU sürücüsü, web videolarının görüntü kalitesini artırmak için Video Yükseltme özelliğini de içeriyor. Nvidia’nın RTX Video Süper Çözünürlüğü özelliğine benzer şekilde, çoğu DirectX 11 uygulamasını ve Microsoft Edge veya Google Chrome gibi web tarayıcılarını destekliyor.