AMD, Naples ile şimdi de Xeon CPU'ları Hedef Alıyor!

Zen mimarisine sahip Ryzen işlemcileriyle Intel'e meydan okuyan AMD, şimdi de Naples ile savaşı bir adım ileriye taşıyor!

AMD'den Intel'e yeni meydan okuma!

AMD'nin yakın zamanda tanıttığı ve satışa sunduğu Zen mimarisine sahip Ryzen işlemcileri geniş çapta büyük yankı uyandırmıştı. Özellikle oyuncuları sevindiren AMD, şimdi yeni platformuyla profesyonel kesime de göz kırpıyor.

Hedefine Intel'in Xeon işlemcilerinin kullanıldığı sunucu ve veri merkezlerini hedef alan AMD, bu iş kolu için kullanacağı Naples CPU'larını tanıttı. Zen mimarisinin temel alındığı Naples'te, 32 çekirdek yer alıyor. Bu da Xeon E5-2699A v4 işlemci ile karşılaştırıldığında yüzde 40'lık bir artış anlamına geliyor.Bilindiği gibi Xeon E5'te 22 çekirdek yer alıyor. Çekirdek artışının karşılığı ise, yüzde 122 oranında bir bellek bant genişliği ve yüzde 60 oranında giriş / çıkış kapasitesi artışı.

AMD'nin açıklamasına göre Naples ile ayrıca güç verimliliğini ön planda tutan, ancak öte yandan yüksek performanstan da ödün vermeyen bir önbellek yapısına sahip. Yeni işlemci ile ilgili daha detaylı bilgiler, AMD'nin Open Compute Summit etkinliğinde gelecek hafta verilecek. İşlemcinin bu senenin ikinci çeyreğinde piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Okuyucu Yorumları