AMD, robotlar için geliştirdiği yeni çipi K24'ü duyurdu

AMD şimdi de robotlar için yeni bir çip tanıttı. Ve bu çipi gerçek boyutlu robotunuzu inşa etmeyi denemek için satın alabileceksiniz.

AMD'den robotlar için yeni bir çip

AMD, Kria uyarlanabilir modül üzerinde sistem (SOM) anakart portföyünü, robotik sistemlerdeki elektrik motorlarını kontrol etmek için tasarlanan K24 ve KD240 Sürücü Başlangıç Kiti ile güçlendirdi. Serve the Home’un bildirdiğine göre Kria, bu yeni platformla robotik için tasarlanmış çiplerin kullanımına yönelik giriş engelini azaltmayı hedefliyor.

K24 SOM ve karşılık gelen başlangıç kiti, 250 dolardan başlayan fiyatlarla maliyete duyarlı endüstrileri ve ticari uç kullanım durumlarını hedefliyor. Bu ürün, elektrik motoru sistemlerinde, fabrika otomasyonu için robotlarda, enerji üretiminde ve asansörler ve trenler dahil toplu taşımada kullanılabilecek. Ayrıca cerrahi robotik cihazlar ve MRI yatakları da dahil olmak üzere tıbbi sistemlerde de yer alabilir.

AMD K24 özellikleri

Dört çekirdekli Arm Cortex-A53 işlemcinin yanı sıra çift çekirdekli Arm Cortex-R5F gerçek zamanlı işlemciyle donatılmış ve Ubuntu çalıştıran K24, giriş seviyesi bir modül. Ayrıca 2 GB LPDDR4 RAM’in yanı sıra Mali-400 MP2 GPU ve AMD Derin Öğrenme İşlemcisine de sahip.

Geliştirilmiş K26’dan çok daha erişilebilir olan bu ürün, özellikle bilgi işlem ve motor kontrolünde giriş / çıkış (G/Ç) için tasarlanmış. Bu ürünü motor kontrolü için özellikle yararlı kılan özelliği, karşılaştırılabilir birimlerden daha düşük gecikme süresi. AMD, Texas Instruments’ın AM64XX’inin 276 ns’sinin yarısına denk gelen bir şekilde K24’ün 120 ns gecikmeye sahip olduğunu iddia ediyor.

Ayrıca K24, uyumlu bir konnektör sayesinde aynı robotik sistemlerde K26 ile birlikte kullanılabiliyor.

Entegre paketlemesi de yaklaşık olarak bir kredi kartının yarısı boyuta sahip olması anlamına geliyor. K26’nın yaklaşık yarısı güç tüketimi sayesinde, piyasadaki diğer seçeneklere göre çok daha az güç tüketiyor.

Kria’nın başlangıç kiti ise, evde bile robotik sistemleri kurmaya çok daha hızlı ve kolay başlamayı sağlayan bir dizi ek bileşen içeriyor. Bu, yakın gelecekte çıkacak olan REB Robotics 2’si 1 Arada Motor Kiti Aksesuarı adlı ikinci bir başlangıç kitine ek olarak gelecek.