AMD Ryzen Pro İşlemciler Mobile Geliyor!

AMD, mobil platformları sallamaya hazırlanıyor. Yüksek performanslı AMD Ryzen Pro işlemciler şimdi mobil platforma geliyor.

AMD, mobil platformu sallayacak!

AMD, ekran kartı pazarında son zamanlarda çok aktif olarak rol oynarken, şirket adına birbiri ardına açıklamalar yapılıyor. Kısa bir süre önce AMD'nin Apple'ın Mac platformlarında yer alacağını öğrenmiştik. Şimdi ise yüksek performanslı Ryzen Pro işlemcilerin mobil platforma geleceği duyuruldu.

Yeni 2'inci nesil Ryzen Pro mobil işlemciler arasında 3 farklı model belirlenmiş durumda. Ayrıca bir Athlon da bu platformda yer alacak. AMD Ryzen 7 PRO 3700U, ailenin tepe modeli olurken, 2.3 GHz taban, 4 GHz tavan frekansı sunacak. 15W TDP, Radeon Vega 10 GPU ve 4 çekirdek / 8 izlek sahibi olan Ryzen 7 PRO 3700U'yu takip eden diğer işlemciler ise; Ryzen 5 PRO 3500U, Ryzen 3 PRO 3300U, AMD Athlon PRO 300U.

2'inci nesil Ryzen Pro işlemciler 12 nm mimarisine dayanıyor ve bu da verimlilik konusunda yardımcı olacak bir gelişim. Böylece mobil platformlar için uygun olan yeni Ryzen Pro'lar, düşük güçte soğutma çözümleri olan ince ve hafif dizüstü bilgisaylar için uygun seçenek haline geliyor.

AMD, yeni işlemcileriyle 12 saate kadar genel ofis kullanımı ve 10 saate kadar video oynatımı tahhütünde bulunurken, dahili Vega GPU'su ile video düzenleme ve 3D modelleme gibi grafiksel işlerin yüklerini de dizüstü bilgisayarlarda hafifletecek.

Yeni 2'inci nesil Ryzen Pro ve Athlon Pro işlemcileri içerek ilk bilgisayarların bu çeyrekte gelmesi bekleniyor. İlk tanıtılacak modeller ise HP ve Lenevo'dan gelecek.

Okuyucu Yorumları