AMD, uygun fiyatlı Radeon RX 6300 hazırlığında ve bu kart, RDNA 2 mimarisinin en dibindeki seçenek olacak gibi görünüyor

AMD, geliştirdiği iddia edilen RX 6300 ekran kartı ile yeni bir 2 GB kapasiteli ekran kartına imza atabilir. RX 6300'ün, RDNA 2 mimarisinin en dip noktası olmsı bekleniyor.

AMD Radeon RX 6300 sızdı

AMD’nin yeni ekran kartları ile ilgili söylentiler durmuyor. Son sızıntılara göre AMD, bu defa da yeni bir giriş seviyesi ekran karı üzerinde çalışıyor. Radeon RX 6300 olarak isimlendirileceği iddia edilen kart, masaüstü platformlara özel olarak hazırlanıyor.

AMD, bu yılın başında Radeon RX 6500 XT ve Radeon RX 6400’ü tanıtmıştı. Şirketin Navi 24 GPU ailesine yerleşen bu 2 ekran kartının yanı sıra şimdi ise bir 3’üncüsü konuşulmaya başlandı. İddialara göre Radeon RX 6300 de AMD’nin Navi 24 GPU ailesine mensup olacak.

RDNA 2 mimarisinin en alt seviyesine yerleşmesi beklenen yeni ekran kartı, 2 GB bellek kapasitesine sahip olacak gibi görünüyor. Radeon RX 6300’ün muadili olarak mobil platformlarda yer alan RX 6300M gösterilirken, endişeler de aslında tam bu noktada baş gösteriyor. Zira kartın 32-bit bellek veriyoluna sahip olması performans konusunda parlak olamayabileceğine işaret ediyor.

Ancak AMD’nin 6000 serisi GPU’larının masaüstü ve dizüstü platformları için farklı özellikler sunabileceğini de göz önünde bulundurmak gerekli. Sızıntılar her ne kadar kartın bellek kapasitesinin 2 GB olduğunu gösterse de, yeni kart 4 GB VRAM içerebilir ve bu haliyle Radeon RX 6300, bir anda giriş segmentinin iddialı bir üyesi olarak karşımıza çıkabilir. Şimdilik daha fazla bilgi yok, yakın zamanda daha detaylı bilgiler aktaracağız.