AMD, yeni Gizmo 2'yi duyurdu

AMD, yeni Gizmo 2 geliştirici kartına yüksek performans desteği sağlıyor.

AMD, yeni Gizmo 2'yi duyurdu

AMD, kar amacı gütmeyen bir kart geliştirme topluluğu olan GizmoSphere'in yeni geliştirme kartı Gizmo 2'nin AMD Entegre G serisi Yonga Üstü Sistemi (SoC) tarafından destekleneceğini açıkladı. İkinci nesil, açık kaynak geliştirme kartı Gizmo 2, entegre çözüm programcılarına ve "kendin yap" geliştiricilerine tek bir platformda, Linux ve Windows tabanlı geliştirme projeleri için üstün işlem ve grafik performansı sunuyor.

"AMD Entegre G Serisi Yonga Üstü (SoC) işlemcisi, tek bir çipte verimli ve güçlü bir CPU ve GPU'yu birleşeni sağlıyor. Bu sayede Gizmo 2, günümüzde en çok kullanılan "kendin yap" kartlarının sunduğu giriş seviyesi performansının ötesini arayan "kendin yap" geliştiricileri ve profesyoneller için ideal bir çözüm haline geliyor" diyen AMD Entegre Çözümler Pazarlama Direktörü Kamal Khouri, "Gizmo 2 üstün işlem ve grafik performansı sunarak, kullanıcıları bilim ve teknolojide yeni fikirler aramaya teşvik ediyor ve çok çekirdekli heterojen sistem mimarisi kullanılan bilgisayarlarda inovasyona imkan tanıyor" diye ekliyor.

Daha önceki sürümlerinden daha güçlü olan, AMD GX-210HA çift çekirdekli işlemci tabanlı Gizmo 2, 1.0 GHz ve 300 MHz işlemciyi bir arada kullanırken, 10 cm'ye 10 cm kompakt bir kartta sadece 9 watt TDP güç tüketimi sağlıyor. Gizmo 2, giriş seviyesi platformlarını değiştirmek veya ek olarak kullanmak isteyenler için sunduğu 85 GFLOPS güç ile en yüksek performans gösteren geliştirici kartlarından biri olarak dikkat çekiyor. Topluluk temelli açık kaynak bir ekosistem içinde yaratılan Gizmo 2'nin donanım planları, Gerbet format dosyaları ve üretim aşaması malzeme ihtiyaçlarına özel uyarlanmış kart tasarlamak ve inşa etmek isteyenler için açık kaynak olarak GizmoSphere ve Element 14 topluluklarında sunulacak.

Gizmo 2'nin özelliklerinden bazıları:

- HDMI görüntü\ses çıkışı
- 1 GB DDR3-1600 bellek
- HD ses giriş\çıkış
- mSATA\mini PCIe birleştirici
- microSD kart yuvası
- Yerleşik Gigabit Ethernet
- USB 3 (2) ve 2 (2) birleştiricileri
- Paralel işleme imkan sağlayan DirectX® 11.1, OpenGL 4.2x and OpenCL™ 1.2 desteği
- Hata-Düzeltme Kodu (ECC) bellek desteği

Kart, GizmoSphere ve Element 14 toplulukları üzerinden dünya genelinde 199 dolardan satışa sunuldu. GizmoSphere, geliştiricilerin bilgiye erişmeleri ve paylaşımları için kullandıkları forumlarda eliştirme projeleri için örnekler ve ipuçları da sunuyor. GizmoSphere hakkında daha fazla bilgi veya Gizmo 2 kartını satın almak için lütfen www.GizmoSphere.org adresini ziyaret ediniz.

Okuyucu Yorumları