AMD’nin RX 7900 XTX’ini kullananlar, ciddi bir sorunla karşı karşıya olabilir

AMD’nin amiral gemisi GPU’su RX 7900 XTX, şirketin başını büyük derde sokacak çok ciddi bir sorunla karşı karşıya gibi görünüyor.

AMD’nin başı, RX 7900 XTX ile dertte

AMD'nin RX 7900 XTX amiral gemisi GPU'sunun soğutma sistemi ile ilgili bir sorun var gibi görünüyor ve bu sorun, grafik kartını ciddi derecede yüksek sıcak sıcaklıklara ulaştığına dair endişe verici raporların nedeni olabilir.

Hız aşırtma uzmanı Der8auer, dört adet RX 7900 XTX grafik kartı satın almış ve neyin ne olduğunu belirlemek için bir dizi test gerçekleştirmiş. Bazı durumlarda sıcaklıkların 110 dereceye ulaştığını söyleyen Der8auer, aşırı ısınma sorununu açıkça ortaya koymuş.

Der8auer, en azından bu dört grafik kartıyla, RX 7900 XTX'i dikey olarak monte etmenin yataya kıyasla daha soğuk çalışmasını sağladığını söylüyor. Ancak bu bile sorunu çözemiyor. Dikey olarak monte edilmiş bir 7900 XTX çalıştıran insanlardan da yüksek sıcaklıklar hakkında şikayetler geliyor.

Der8auer, soğutucunun ağırlığının sorunlu olup olmadığı, montaj basıncının yetersiz olup olmadığı veya gerçekten de termal macunla ilgili bir sorun olup olmadığı gibi çeşitli teorileri inceledi. Ancak, bazı çok kapsamlı testlerden sonra, tüm bunları olası nedenler olarak elediğini söylüyor.

Der8auer'e göre bu, temel neden olarak yalnızca bir suçlu bırakıyor: Buhar odası. Buhar odasının içindeki basıncın yanlış olabileceğini veya odanın içinde yanlış miktarda sıvı kullanılmış olabileceğini veya odanın inşa edilme biçiminde basit bir tasarım hatası olabileceğini öne sürüyor.