AMD'nin yeni nesil ekran kartı bu mu?

AMD'nin yeni nesil ekran kartı Radeon R9 390X, net bir kare ve etkileyici bilgilerle sızdı!

Yeni Radeon göründü!

AMD, düzenlediği Finansal Analiz Günü'nde ürünlerinin geleceğiyle ilgili yol haritasını açıklamış ve özellikle üzerinde durduğu yeni işlemci ailesinin planlarını ortaya koymuştu. İşlemcilerinin yanında ayrıca GPU tarafında da bilgiler sızdıran AMD, amiral gemisi konumuna yerleşecek olan Radeon R9 390X ekran kartıyla büyük sükse yapacak gibi duruyor.

Radeon R9 390X'e ait olduğu iddia edilen yeni bir görsel de, chiphell.com sitesinde ortaya çıktı; elbette çeşitli bilgilerle de desteklenerek... AMD'nin yeni "Fiji" GPU'sunu taşıyacağı söylenen kart, ilk Yüksek Genişbant Bellek (HBM) teknolojisine sahip olarak gelecek. Öte yandan GDDR5'lere oranla watt başına performans noktasında üç kata kadar performans artışı sergilemesi beklenen kartın, yüzde 50 dolayında enerji tasarrufu sağlayacağı da gelen bilgiler arasında.

Küçük boyutlarıyla dikkat çekmesi beklenen Radeon R9 390X'in su soğutma kullanacağına dair söylentiler de mevcut. Neyse ki bu bilgilerin doğru olup olmadığını öğrenmek için çok beklemeyeceğiz. AMD'nin, Haziran ayının ilk haftasında düzenlenecek olan Computex fuarında bu kartı açıklamasını bekliyoruz.

Okuyucu Yorumları