Android 14'e geçmeli misiniz? İşte Android 14'e geçmeniz için 3 neden

Uzun bir süredir merakla beklenen Android 14 sürümünün dağıtımına başlandı. Haberleri takip etmiyorsanız yeni sürümün neler getireceğinden haberdar olmayabilirsiniz. Bu yüzden Android 14'e yükseltme yapmanız için üç iyi nedeni sıraladık.

Android 14'e geçmeniz için 3 neden

Android 14 nihayet geldi ve bu da Android kullanıcılarının Pixel cihazlarından başlayarak Google'ın işletim sisteminin en son sürümünü nihayet indirebilecekleri anlamına geliyor. Ancak Android 14'ü destekleyen bir telefona sahipseniz ve her şeyi takip edemiyorsanız, neden yükseltme yapmanız gerektiğini merak ediyor olabilirsiniz. İşte telefonunuzu Android 14'e yükseltmeniz için üç iyi neden.

Pil ömrü iyileştirmeleri

Yeni Android işletim sistemlerinin getirdiği çok bariz "güvenlik güncellemelerinin" yanı sıra, Android 14 Android kullanıcılarına önemli pil ömrü iyileştirmeleri sunuyor. Bunlar büyük iyileştirmeler değil, ancak Google, işletim sisteminin çalışma biçiminde bazı küçük değişiklikler yaparak onu daha verimli ve daha az güç tüketir hale getirdi.

Android 14 ayrıca son tam şarjınızdan bu yana ne kadar ekran süresi kullandığınızı görme seçeneğini de geri getirecek. Çünkü Twitter, TikTok veya diğer uygulamalarda gezinmek için ne kadar pil ömrü kullandığınızı takip etmenin gerçekten iyi bir yolu.

Özel kilit ekranları

Android'i kişiselleştirilebilirliği için seviyorsanız, Android 14'teki bu yeni değişikliği seveceksiniz. Çünkü Google nihayet kilit ekranı özelleştirmesini temel Android 14 ayarlarına ekliyor.

Saat tasarımını, ekrandaki renkleri değiştirebilecek ve hatta QR tarama, telefonunuzun cüzdanı ve el feneri gibi kullanışlı özelliklere kısayollar ekleyebileceksiniz. Bu daha çok küçük bir özellik, ancak yine de kilit ekranınızı özelleştirmek istiyorsanız Android 14'e yükseltmek için mükemmel bir neden.

Daha fazla dosya erişim kontrolü

Bu son neden biraz sıradan görünebilir, ancak aslında Android 14'ün masaya getirdiği en önemli değişikliklerden birisi. Uygulamaların telefonunuzun dosyalarına nasıl erişeceği konusunda daha fazla kontrole sahip olacaksınız.

Android 13, uygulamalara telefonunuzun fotoğraf ve videolarına ya hep ya hiç erişim seçeneği sunuyordu. Ancak şimdi, bu uygulamaların nelere erişebileceği üzerinde biraz daha fazla kontrole sahip olacaksınız. Bu, iPhone ve diğer bazı Android cihazlarda kullanıldığını gördüğümüz bir özellik. Ancak uygulamalarınızın hangi fotoğraf ve videolara erişebileceğine karar vermenize izin vermek, bu önemli özel fotoğrafları kötü amaçlı uygulamalardan korumanın anahtarı olacak.

Elbette, Android 14'e yükseltme yapmak için başka nedenler de var. Google işletim sistemine uydu desteği getirerek standart hizmet alanlarından uzaktaki insanlar için daha iyi acil durum desteği sağlamasına yardımcı olabilecek.