Android 15 ile durum çubuğu simgeleri tamamen değişiyor

Android 15 ile birlikte durum çubuğu yeni bir tasarıma geçiyor. İşte Android 15 durum çubuğunda bizi karşılayacak yeni simgeler.

Android 15 ile durum çubuğu simgeleri tamamen değişiyor

Google, stok Android'in durum çubuğundaki simgelerin tasarımını ve sunumunu değiştireli epey zaman oldu. Ancak Android Authority'nin haberine göre, Android 15'e yenilenmiş durum çubuğu simgeleri ve Hızlı Ayarlar'a dokunsal geri bildirim eklenmesiyle bu durum yakında değişebilir.

Android 14'te Wi-Fi, hücresel sinyal gücünü ve pil seviyelerini gösteren simgeler, sabit bloklardan oluşuyor ve eğer etkinleştirildiyse pil yüzdesi yan tarafta gösteriliyor. Bu oldukça işlevsel olsa da bu tasarım sinyal güçlerini bir bakışta kontrol edebilmeniz için pek kullanışlı değil.

Android 15'i inceleyen Android Authority, Google'ın işletim sisteminin gelecek sürümünün bu simgeleri bölümlere ayıracağını ve pil yüzdesini entegre edeceğini belirtiyor. Yani sinyal gücü artık ayrı çubuklar halinde görünebilecek ve pil yüzdesi pil simgesine dahil edilecek.

Android Authority

Bu tür bölümlere ayrılmış durum çubuğu simgelerinin kullanılması Android 15'in daha çok iOS 17'ye benzeyebileceği anlamına geliyor. Android 15'te ilgi çeken bir diğer değişiklik ise Hızlı Ayarlar panelinde. Android telefonlarda ekranın üst kısmından aşağıya doğru kaydırarak açtığınız bu menüye, bildirilene göre dokunsal geribildirim özelliği eklenecek.