Android 5.0 Lollipop size ne zaman gelecek?

En yeni telefonlar Lollipop'un tadını çıkarırken, sizinki avucunu mu yalayacak? İşte bilinenler...

Android 5.0 kime, ne zaman?

Geçen hafta duyurulan Android 5.0 Lollipop, Nexus 6, Nexus 9 ve Nexus Player gibi cihazlarla varsayılan olarak gelecek. Peki ama yeni aldığınız veya almayı düşündüğünüz telefon, ne zaman Android 5'e güncellenecek?

Bazı üreticiler, Android 5.0 ile ilgili planlarının detaylarını ortaya çıkarmış durumdalar. İşte bildiklerimiz.

HTC

GSM Arena'nın raporuna göre HTC, şimdiye kadar dört telefonunun Android Lollipop güncellemesi alacağını doğruladı. Buna göre HTC One (M7) ve One (M8), önümüzdeki 90 gün içinde Lollipop'a güncellenecekler. One mini ve One mini 2 de aynı güncellemeyi alacak, ancak bunun ne zaman olacağı henüz belirlenmedi.

HTC'nin diğer yeni telefonlarını da güncellemesi olası.

Sony

Sony, bir blog gönderisinde tüm Xperia Z serisi cihazlarını Android 5.0'a güncelleyeceğini duyurmuştu. Bununla birlikte firma, "2015'in başından" önce güncelleme işine başlamayacağını söylüyor.

İlk güncellenen telefon, Xperia Z Ultra Google Play Edition olacak ve onu "çekirdek Xperia Z3 ve Xperia Z2 serileri" takip edecek.

Motorola, Nvidia, Google Nexus ve Samsung

Motorola, Nvidia, Google Nexus ve Samsung

Motorola

Motorola, Nexus 6'nın geliştirilmesinde Google ile yakın bir çalışma içindeydi. Firma, bir blog gönderisinde ise Android 5.0'a güncelleyeceği cihazlarının listesini yayınladı:

Moto X, birinci- ve ikinci nesil
Moto G, birinci- ve ikinci nesil
Moto G (4G LTE)
Moto E
Droid Ultra
Droid Maxx
Droid Mini

Motorola, güncellemeleri ne zaman sunacağını söylemese de kullanıcılarına yazılım yükseltmeleri sayfasına göz atmalarını öneriyor.

Nvidia

Nvidia, Shield Tablet'in Lollipop güncellemesi alacağını doğrulasa da, bunun ne zaman olacağını paylaşmadı.

Google Nexus

Android 5.0'a güncellenecek Nexus'lar, şöyle sıralanıyor:

Nexus 4
Nexus 5
Nexus 7 (2012)
Nexus 7 (2013)
Nexus 10

Nexus 5 ve Nexus 7 için Android 5.0 SDK ve sistem imaj dosyaları, devepoler.android.com adresinde kullanılabilir olacak. İlk over-the-air güncellemesinin ise 3 Kasım'dan önce gerçekleşmesi beklenmiyor.

Bunların yanında tüm Google Play Edition cihazları da güncellemeyi alacaklar.

Samsung

Samsung, hangi cihazlarının güncellemeyi alacağını henüz duyurmadı ancak firmanın 2014'teki telefonlarının yanında Galaxy S4 ve Note 3'ün Android Lollipop'a güncellenmesini bekliyoruz.

Bu güncellemelerin ne zaman geleceği ise tam bir soru işareti. Güney Koreli firmanın güncelleme zamanlamaları konusunda çok iyi bir geçmişi yok.

Okuyucu Yorumları