Android 7.0, Nexus'ları vurdu!

Android 7.0'la birlikte, Google'ın Nexus telefonları, bazı özelliklerini kaybedecek!

Nexus ceplere Android 7.0 şoku!

Android 7.1 Nougat Geliştirici Önizlemesine'ne yükselen Nexus cihazları Gece Modu özelliklerini kaybediyor. Gece Modu ekrana hafif bir kırmızı renk vererek gece mavi ışığı azaltan bir moddu. Google'dan Ian Lake bu olayı doğruladı; Gece Modu'nun en son güncellemeyle Nexus cihazlardan kaldırıldığını çünkü sürücü desteklemesinde bazı problemler olduğunu söyledi.

Gece Modu'nun Nexus cihazlarından kaldırılmasıyla ilgili yaptığı açıklamada Lake, "Gece Işığı, GL Shader yerine renklerle ilgili yeni bir donanım arayüzü kullanıyor, bu yüzden özel olarak sürücü desteği gerektiriyor, bu da Nexus telefonlarda bulunmuyor" dedi.

Nexus telefonların erişemeyeceği bir diğer özellik de parmak izi okuyucusunun hareket algılama özelliği. Bu özellik sayesinde kullanıcılar parmak izi okuyucusunu aşağı doğru çekerek bildirimlere erişebilecekti. Google'ın bu özelliği Nexus cihazlara taşıyamamasının sebebi cihazların bu özelliği desteklememesi. Bu özelliği destekleyen diğer Android cihazlar 'Moves' adlı bu özelliğe Android 7.1 ile erişebilecekler.

Lake'in Moves hakkındaki açıklaması şu şekilde: "Nexus 6P ayarlarında Moves seçeneği var ama bu seçenek, sadece temel işlemleri içeriyor. Maalesef Nexus 5X ve 6P gerekli donanıma sahip değiller ve dolayısıyla Moves'u da desteklemiyorlar."

Gelecekte mod yazılımcıları Gece Modu'nu bir şekilde Nexus telefonlara uyarlayabilir. Kullanıcılardan biri Ian Lake'e verdiği cevapta Gece Modunun Android 7.0'da mükemmel çalıştığını belirtmişti.

Okuyucu Yorumları