Android, Çin'de iOS'u geriye itiyor!

Android, iOS ve Windows Phone'un kullanım oranları, son aylarda bakın nasıl değişti...

Android durdurulamıyor!

Sadece bir sene önce Apple, Android'i önemli bölgelerin tümünde eziyordu. Geçen ay ortaya çıkan 2015 dördüncü çeyrek verileri bile iOS'un Asya'da üstünlüğünü sürdüğünü gösteriyordu. Ancak Kantar'ın yeni raporu, işlerin tersine dönmeye başladığının işaretini veriyor.

Şubat 2016'yla sonlanan üç aylık veriler, iPhone 6S ve iPhone 6S Plus'ın başarılı olduğunu, ancak Apple'ın pazar payını artırmadığını söylüyor. İngiltere merkezli araştırma firması Kantar'ın verileri, Apple'ın Ağustos 2014'ten bu yana Çin'de ilk kez büyümeyi durdurduğunu gösteriyor. iOS'un pazar payı, Şubat 2015'e kısayla yüzde 3,2 gerileyerek Şubat 2016'de yüzde 22,2'ye düşmüş bulunuyor. iOS'un Çin'de kaybettiği pazar payının neredeyse olduğu gibi Android'e gittiği görünüyor. Android'in pazar payı, Şubat 2015'ten Şubat 2016'ya yüzde 3,4 artarak yüzde 76,4'e yükselmiş durumda.

Android, Çin'de iOS'u geriye itiyor!

Veriler, Android'in ilk 5 Avrupa pazarında farklı başarı dereceleri elde ettiğini, işletim sisteminin İspanya'da yüzde 90 kullanım oranına sahipken İngiltere'de yüzde 56'ya ancak ulaştığını gösteriyor. iOS ve Android'in önceki yıla göre performansına bakıldığında Windows Phone'un pek iyi gitmediği görünüyor. Platform, büyümeyi umduğu Avrupa'da bile bir kenara sıkışmış durumda.

En önemli hayal kırıklığı, Microsoft'un Lumia 950 serisini tanıttıktan sonra Windows'lu telefonlara pek odaklanmamış olması ve platformun pazar payının Kasım 2015 ve Şubat 2016 arasında her ay düştüğünün gözlemlenmesi.

Okuyucu Yorumları