Android Güvenlik Yamaları Yakında Daha Hızlı Gelecek!

Android'in en büyük problemlerinden biri olan düzensiz güncellemeler, Google'ın yeni raporuna göre tarihe karışmak üzere...

Android kullananlara iyi haber!

Google, güvenliğini sürekli olarak geliştirmek üzere çalıştığı Android'in geçen seneki güvenlik performansını yeni raporuyla paylaştı. Bununla kalmayan Google, 2017'de üreticilerin güvenlik yamalarını ve güncellemelerini daha hızlı dağıtmalarını sağlamak istiyor.

Apple kendi donanımını ürettiğinden, kendi platformunu hızla güncelleyebiliyor. Google ise yavaş güncellemeleriyle ünlenen Android için bir çözüm üretmek istiyor. Android Security Team'den Adrian Ludwig ve Mel Miller'a göre Google, 2017'de üreticilerin güvenlikle ilgili güncellemeleri daha düzenli ve hızlı bir biçimde sunmasını kolaylaştıracak. Firma bunun yanında makine öğrenimini kullanarak Google Play Store'daki ve Google Play Store dışındaki zararlı uygulamaları yakalama yeteneğini "önemli ölçüde" geliştirmeyi umuyor.

Google'ın ana raporuna göre Android, Smart Lock, Safe Browsing ve üçüncü parti geliştiricilere özel güvenlik API'ları yoluyla geçen sene önemli güvenlik özellikleri kazanmıştı. Android'in uygulamaları doğrulamaya yarayan Verify Apps işlevinin 2015-2016'dan itibaren Google Play Store uygulamalarının zararlı etkinliklerini rekor seviyede düşürdüğü söyleniyor. Buna yüzde 50'nin üzerindeki trojan yükleme oranının yüzde 0,016'ya düşmesi de dahil. Google, mobil platformu kullanan kullanıcıları 1.4 milyardan fazla zararlı yazılımdan koruduğunu açıklamış durumda.

Arka kapıların ve izinsiz yükleyicilerin de oranı, 2016'da yüzde 1'lere düşmüş bulunuyor. Sert bir darbe alan olta saldırılarının yüzde 70'ten yüzde 0,0018 yükleme oranına düştüğü gözleniyor. Google'a göre 2016 sonu itibariyle Google Play'den yüklenen uygulamaların yalnızca 0,05'i zararlı idi. 2015'te ise bu oran yüzde 0,15'lerdeydi.

Daha fazlasıyla ilgileniyorsanız, Google'ın paylaştığı Android webinar'ını aşağıda izleyebilirsiniz:

Okuyucu Yorumları