Android L'li Cyanogenmod, şimdilik yok!

Android L üzerine kurulu Cyanogenmod sürümü ne zaman gelecek? İşte cevabı!

Cyanogenmod L geliyor mu?

Cyanogenmod'un Android L Geliştirici Önizleme sürümünün üzerine geliştirilen yeni bir sürümünün çıkıp çıkmayacağı konusundaki sorular, "Hayır" olarak yanıt buldu.

Böylece Android L tabanlı bir Cyanogenmod 12 önizleme sürümü beklentileri, suya düşmüş oldu. Cyanogenmod, takım blog'unda yaptığı açıklamada böyle bir şeyin zaman kaybı olacağını, Android L'nin henüz geliştirici önizleme aşamasında olduğunu söyledi. Takım, Android L'nin final sürümü çıktığında, kod içerisinde önemli değişikliklerin yapılmasından endişe duyuyor. Böyle bir durum, Cyanogenmod kodlarının tekrar düzenlenmesi anlamına geleceğinden takım, acele davranmak istemiyor.

Android L'nin Nexus 5 ve Nexus 7'de sorunlu çalıştığına dikkat çeken takım, Android KitKat'ın bazı temel işlevlerinin de henüz işletim sistemine eklenmediğini söylüyor (tüm uyarıları bir kerede temizlemek gibi).

Takım, son olarak Android 4.4.4 KitKat'ın dahil edildiği Cyanogenmod 11 M8'in bu hafta sonu yayınlanacağını, Android L konusundaysa "boş durmadıklarını", kodu aktif olarak incelediklerini ve yapılacakları belirlediklerini söylüyor.

Okuyucu Yorumları