Android N güncellemesi alacak HTC telefonlar

HTC, Android N güncellemesi alacak cihazlarını resmi olarak açıkladı!

Bu HTC'ler Android N alacak

Android 6.0 Marshmallow yaklaşık 7 ay kadar önce kullanıcılara sunulmuş olmasına karşın şu an Android ekosisteminde yaklaşık yüzde 7.5 oranında Android'li cihaz tarafından kullanılıyor. Fakat şimdiden gelecek Android sürümü, yani Androin N hazır bile. Şu sıralar üçüncü geliştirici ön izleme sürümü Nexus 5X, Nexus 6, Nexus 6P, Nexus 9, Nexus Player, Pixel C, General Mobile 4G (Android One) ve Sony Xperia Z3 için indirilebilir durumda. Peki, final sürümü ilk olarak hangi telefonlara gelecek? Şimdilerde kullanıcıların aklını kurcalayan sorulardan birine HTC yanıt verdi bile.

HTC'nin resmi twitter hesabından atılan tweet'e göre, Android N ilk olarak HTC 10, One A9 ve One M9 modellerine gelecek. One M9'un da ilk olarak güncelleme alacak cihazlar arasında olması hiç şaşırtıcı değil, zira eski amiral halen gücünü koruyor. Peki, diğer HTC akıllı telefonlarına sahipleri Android N'le tanışamayacaklar mı? HTC, bu sorunun da cevabını verdi.

Paylaşılan görselde, alt kısımda küçük harflerle, "Güncelleme alacak cihazlar önümüzdeki dönemde paylaşılacaktır" şeklinde bir yazıya da yer verilmiş. Böylece HTC'nin bu üç amirali dışındaki modellere sahip kullanıcılar da Android N ile tanışacaklar. Fakat diğer güncelleme alacak modeller henüz belli değil. Kısa zaman içinde HTC bu konuda da bizleri aydınlatacaktır.

Okuyucu Yorumları