Android Nougat, 7 Ayda Yüzde 0,6'a Ulaştı!

Google'ın yayınladığı en yeni Android sürümleri kullanım oranları raporu, Nougat, Marshmallow ve diğer sürümler için bunları söylüyor!

Android sürümlerinde son durum!

Google, Android'e yönelik aylık platform kullanım oranları raporunu yayınladı. Farklı Android sürümlerini kullanan aktif cihazların oranlarını gösteren rapor, 5 Haziran'da tamamlanan yedi günlük bir döneme ait verileri temel alıyor. Bir cihazın "aktif" olarak kabul edilmesi için bu süre içinde Google Play Store'u ziyaret etmiş olması gerekiyor, yani AOSP cihazları verilere dahil değil.

Android Nougat, 7 Ayda Yüzde 0,6'a Ulaştı!

Tabloda ayın en çok kazanan Android sürümünün yüzde 6,6'dan 2,3 puanlık artışla yüzde 8,9'a yükselen Nougat olduğunu görüyoruz. 10 ay önce yayınlanan bir işletim sistemi için bu oranın müthiş olduğunu söylemek zor, ancak Nougat'ın hız kazanmaya başladığı söylenebilir. Yaklaşık yedi aylık Android 7.1 ise yüzde 0,6'lık kullanım oranıyla adeta sürünüyor.

Nisan'da ilk kez gerileyen (sadece 0,1) Marshmallow, o zamandan beri yüzde 31,2'lik kullanım oranını koruyor. Lollipop ise toplamda yüzde 30,8'e gerilemiş durumda. Fazlasıyla eskiyen Jelly Bean ve KitKat, düşüşlerini sürdürüyorlar. Kullanım oranı zaten çok az olan Ice Cream Sandwich'in oranında ise değişiklik yok.

Son olarak tablodaki en eski sürüm olan Gingerbread, geçen ayki artışın ardından yüzde 1'den yüzde 0,8'e gerilemiş bulunuyor.

Okuyucu Yorumları