Android Nougat, Nexus 5X'lere pek yaramadı!

En yeni Android versiyonu Nougat'ın çok sayıda Nexus 5X'te sorun yaşadığı ortaya çıktı!

Nougat, Nexus 5X'e yaramadı!

Google'ın en yeni mobil işletim sistemi versiyonu Android 7.0 Nougat'ın çok sayıda Nexus 5X cihazında yükleme esnasında bazı sorunlar yaşadığı ortaya çıktı. AndroidAuthority'de yer alan habere göre giderek artan sayıda Nexus 5X kullanıcısı Android 7.0 Nougat OTA'sını yükledikten sonra cihazlarının beklenmedik biçimde çöktüğünü ve birkaç saat ya da birkaç günlük kullanımlardan sonra kendi kendine yeniden yükleme yapmaya başladığını belirtiyor.

Bazı kullanıcılar bu durumunun çözümünün Android 6.0 Marshmallow sürümüne dönüş yapmak olduğunu öne sürüyor. Bir diğer beklenti ise Nougat için Eylül'de yayınlanacak güncellemenin bu sorunu çözeceği yönünde.

Bir Google çalışanının Nexus Yardım Forumları'nda yaptığı açıklamaya göre sınırlı sayıda Nexus 5X kullanıcısının yaşadığı bu sorun üzerinde çalışıldığı ve bunun tamamen donanımdan kaynaklanan bir mesele olduğu belirtiliyor. Ayrıca bir sorun yaşayan kullanıcıların cihazı satın aldıkları yerle garanti ve tamir seçenekleri için temasa geçmeleri de tavsiye ediliyor.

Okuyucu Yorumları