Android O İçin İlk Önizleme Yayınlandı!

Android O'nun ilk önizleme sürümü yayınlandı. Peki yeni Android O'da, yani Android 8.0'da bizleri karşılayan ilk yenilikler hangileri?

Android O için ilk önizleme yayınladı!

Google, Android 8.0, ya da şu anki kod adıyla Android O için ilk geliştirici önizleme sürümünü yayınladı. Yapılan duyuruda, yeni Android sürümünün bizlere neler sunacağı da açıklandı. İşte final sürümü geldiğinde Android Oreo olarak adlandırılması beklenen Android O ile gelen yenilikler...

Resim içinde resim modu: iPad ve bazı üçüncü parti launcher'larda gördüğümüz bu işlev, bir uygulamanın bir başka uygulama üzerinde (örneğin video yürütücü) açık kalmasına izin veriyor. Samsung'un ve bazı üreticilerin zaten kullandığı bu özellik, artık saf Android'de de bulunacak.

Kısıtlı arka plan etkinliği: Bu güç tasarrufu işlevi, arka planda çalışan bazı uygulamaların işlevlerinin önceliğini azaltacak. Böylece bazı uygulama işlevlerini tekrar yüklemek gerekecek ancak pil tüketimi önemli miktarda azalacak.

Uyarılar: Yeni uyarı türleri Android O ile birlikte ortaya çıkacak veya uyarıların gösterilme şeklinde değişiklik görülecek.

Akıllı seçim: Google Assistant ile bütünleşen bu işlev, uygulamalardaki metinleri tarayarak, telefon numarası, adres gibi önemli bilgileri otomatik olarak seçecek ve kopyalayıp yapıştırmayı kolaylaştıracak.

Uyarlanabilen uygulama simgeleri: Bu işlev, giriş ekranlarındaki simgelerin dinamik olarak değişmesine izin verecek. Örneğin takvim uygulaması, günü gösterebilmek için değişecek.

Şimdilik elimizdeki bilgiler bu şekilde. Google, yeni önizleme sürümleri yayınladıkça, yenilik listesinin de uzayacağı kesin.

Bir de not: Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus Player, Pixel C, Pixel ve Pixel XL için yayınlanan ilk geliştirici önizleme sürümünü yüklemek elinizde. Ancak unutmayın; bu daha ilk sürüm ve hatalarla dolu olması işten bile değil.

Okuyucu Yorumları